07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Bu Adam T.C. Meclis Başkanı
Bu Adam T.C. Meclis Başkanı

Bu Adam T.C. Meclis Başkanı

1923’e “darbe” diyen TBMM başkanı İsmail Kahraman “Yeni Türkiye ve Yeni Anayasa” konulu konferans verdi. Bu sefer de “yeni anayasada laiklik olmamalıdır,dindar bir anayasa olmalıdır” dedi..

İşte TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın o açıklamasındaki çok tartışılacak ilgili bölümler;

“LAİKLİK YENİ ANAYASADA OLMAMALIDIR”
-Ama Anayasa inanca göre tasnif edildiğinde, bu 82 Anayasası da, 61 Anayasası da dindar anayasalardır. Neden? Resmi tatiller, Kurban Bayramı, Ramazan Bayramı’dır. Din dersleri mecburidir ve inanca dayalı bir yapısı vardır. Yani seküler değildir, dindar anayasadır. Laiklik tarifi de ona göre olmalıdır. Laiklik bir kere yeni anayasada olmamalıdır. Dünyada üç anayasada laiklik var. Fransa, İrlanda, bir de Türkiye’de var. Tarifi de yok. İsteyen, istediği gibi bunu yorumluyor. Böyle bir şey olmamalıdır. Dindar anayasa meselesinden anayasamızın kaçınmaması lazım. Dini olarak bahsetmesi lazım.

“Dindar bir anayasa olmalı”

-Peki niye biz Müslüman bir ülke olarak, dinden kendimizi arındırma, geri çekme durumunda olacağız? Niye? İslam İşbirliği Örgütü’ne kayıtlıyız, üyesiyiz, kurucusuyuz. İslam Kalkınma Bankası’nda varız. Bir İslam ülkesiyiz. Nedir yani? Neden? Ladinilik olmamalı yeni anayasada ve dindar bir anayasa olmalı.