07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Kanlı Pazar’dan Meclis Başkanlığına

Kanlı Pazar’dan Meclis Başkanlığına

TBMM’nin 27 Başkanı  İsmail Kahraman oldu. Medya onun geçmişini yazdı ama bir şeyi yok saydı. O da Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) dönemi. O dönemde ülke tarihinin karanlık bir olayı ve cinayeti vardır. Önce Kısaca Kanlı Pazar’ı hatırlayalım.

kanlı-pazar2

16 Şubat 1969 tarihinde 6. Filo’yu protesto etmek için sol görüşlü gençler tarafından Beyazıt Meydanı’nda bir protesto mitingi düzenlendi. Protesto öncesi İslamcı basın ve örgütler (bunların öncülüğünü MTTB yapıyordu) kışkırtıcı yayın ve toplantı yaptılar. ABD karşıtı göstericiler Taksim’e doğru yürüyüşe geçmek üzere Beyazıt’ta toplanırken sağ görüşlü militanlar da saatler öncesinden Taksim’e geldi. Kamyonlarla ve otobüslerle Anadolu’nun her yanından taşınanlar Dolmabahçe’ye toplandılar ve tekbirlerle cihad namazı kıldılar. Taksim Parkı’nda da toplu namaz kılan sağ görüşlü kalabalık ellerinde taş ve sopalarla alana giren sol görüşlü protestocu gruba saldırdı. Bu saldırı sonrası Ali Turgut Aytaç ve Duran Erdoğan bıçaklanarak öldürüldü. Yüzlerce gösterici de yaralandı. Sağ Görüşlü öğrenciler saldırı sırasında birbirini tanısın diye kollarına mavi kurdela takıldı. O kurdelaların dağıtıldığı yer de Milli Türk Talabe Birliği binasıydı. Hala karanlıkta kalmış Kanlı Pazar’ın en önemli faili Milli Türk Talebe Birliği idi. İşte bu MTTB’nın o dönemdeki yöneticisi şimdi Meclis Başkanlığına aday gösterilen İsmail Kahraman. Yine O dönemde kontrgerilla yapılanması olan 40’lar komitesi de vardı. O komitenin amacı “üniversite ve üniversite dışında İslamcı öğrencilerin güvenliğinin sağlanması ve eylemlerin daha etkinleştirilmesi” idi. Ve bu komitenin yönetiminde de yine İsmail Kahraman bulunuyordu.

kanlıpazar8

40’lar Komitesi için araştırmacı Erol Bilbilik kitabında şunları yazdı;
“Komite’nin kurulmasına, eyemlerde bulunmasına zamanın MİT Müsteşarı Fuat Doğu katkı sağladı. Komite’nin eylemlerinden İstanbul Emniyet Müdürü Şükrü Balcı, Ilgız Aykutlu, Nihat Kaner vb. emniyetçiler haberdardı ve önemli eylemlere de katılıyorlardı… Bu Komite üyeleri solculara ve komünistlere karşı eylemler planlıyor, uyguluyor ve bunların tümünü komandoların üstüne yıkıyorlardı…”

kanlı-pazar4

kanlı-pazar6

ABD GİTSİN RUSYA MI GELSİN?

Peki Milli Türk Talebe Birliği nasıl bir yerdi ve Ne yaparlardı. 6. Filo eylemcilerine karşı kimi nasıl kışkırtıp ‘Kanlı Pazar’da rol aldılar? 1960 darbesinden sonra sol yükselince, onlar da büyük bir atılım yaptılar. Çünkü ‘yeşil kuşak’ projesi yürürlükteydi. Komünizmle Mücadele Derneği yanına Milli Türk Talebe Birliği iliştirildi. En popüler sloganları şöyleydi; “TİP tip tipsizler Allahsız komünistler. Amerika gitsin Rusya mı gelsin?”

MTTB’DEN KİMLERİN YOLU GEÇTİ?

İsmail Kahraman’la birlikte Milli Türk Talebe Birliği’nden yolu geçenler arasında Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu, Numan Kurtulmuş, Bülent Arınç, Abdülkadir Aksu, Ali Coşkun, Hüseyin Çelik, Mehmet Ali Şahin, Kadir Topbaş, Taner Yıldız, Cemil Çiçek, Beşir Atalay, Osman Pepe, Abdurahman Dilipak, Necati Çetinkaya da bulunuyordu.
2012 yılında Çorlu’da MTTB Tekirdağ şubesinin etkinliğine katılan İsmail Kahraman o yıllarından övgüyle bahsetti. “Şu an Türkiye’yi yöneten kadro Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Akademisi’ nden yetişti. Bizim dönemimizden iki dönem sonra Tayyip Erdoğan, Milli Türk Talebe Birliği kültür müdürüydü. Abdullah Gül MTTB İcra Konseyi Genel Sekreteriydi. Sami Güçlü, Beşir Atalay, Bülent Arınç, Mehmet Ali Şahin. Bugün ülkeyi yönetirken gördüğünüz şu kadro Milli Türk Talebe Birliği Akademisi’nden mezun olmuştur.”
Kısa bir not daha; 2011 yılında MTTB Genel Başkan Yardımcılığını Abdürrahim Boynukalın yaptı.

“Dün İşaret Etti. Ve O Aday” haberi için buraya tıklayın