07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Savcı Bharara 17- 25 Aralık’a Uzanıyor
Savcı Bharara 17- 25 Aralık’a Uzanıyor

Savcı Bharara 17- 25 Aralık’a Uzanıyor

ABD’de tutuklu bulunan Reza Zarrab soruşturmasında çember daralıyor. Soruşturmasını yürüten Başsavcı Preet Bharara’nın hazırladığı iddianamede kara para transferinde Mapna Group’un ismi de geçiyor. İran’ın en büyük inşaat ve enerji şirketi Mapna’nın Türkiye’de 2 ortağı var. Bunlardan biri de  MS Ulaslararası Enerji Yatarım A.Ş…Şirketin ortağı ise 17 – 25 Aralık TAPE’lerinde Bilal Erdoğan ve Tayyip Erdoğan arasında geçen konuşmada yer alan Sıtkı Ayan…

Hürriyet Gazetesi’ndeki köşesinden Mepna Group ve bağlantılarını kaleme alan Tolga Tanış, Kanada’ya giden 1 milyon dolarlık para transferinde Mapna Group isminin geçtiğini, söz konusu şirketin İran rejiminin koruyucusu ve katılık yanlılarının kontrol ettiği İslam Devrim Muhafızları Ordusu’ya güçlü bağlantıları olduğunu yazdı.

Savcı kara paranın izini Tayyip Erdoğan ve Bilal Erdoğan’ın telefon görüşmesinde geçen Sıtkı Atan Üzerinden Sürüyor

n03n4r5p

İran’ın en büyük inşaat ve enerji şirketi Mapna’nın şimdiki CEO’su olan Abbas Aliabadi’nin eski cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad döneminde Enerji Bakan Yardımcılığı yaptığını anımsatan Tanış, “Türkiye’de Aliabadi eliyle iki şirket bulunuyor. Bunlardan biri Özgüneş Elektrik Parçaları ve MS Ulaslararası Enerji Yatarım A.Ş… Aliabadi ile birlikte Musa Refan’ın da yönetim kurulu üyesi gözüktüğü MS’de diğer ortak ise Som Petrol’ün sahibi  Sıtkı Ayan. .. Tanış Sıtkı Ayan’ı 17 Aralık 2013 operasyonları başlamadan bir gün önce 16 Aralık’ta Türk hükümetinin verdiği, Cumhuriyet tarihinin en büyük ikinci yatırım teşviki olan ve o dönem 11.5 milyar liraya İran doğalgazını Almanya’ya taşıyacak bir petrol boru hattını inşa edeceğini duyuran işadamı” olarak yazdı. Tanış, ABD’li savcının para trafiğinde bu iz üzerinde durduğuna dikkat çekti.

Sıtkı Ayan 17 -25 Aralık TAPE’lerinden

Detayı ortaya çıkaran Haberdar, Bharara’nın ABD’de tutuklanan Rıza Sarraf için hazırladığı iddianameden, 17 Aralık sürecinde internete düşen ve  Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen konuşmanın izleri çıktı. 17 Aralık sürecinde internete sızan ses kayıtlarında Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen konuşmada, Sıtkı Ayan adlı işadamının 10 milyon dolar rüşvet vermesi görüşülüyor. Erdoğan’ın, oğlu Bilal Erdoğan’a “Kucağa oturacaklar, parayı kesinlikle alma. Ne söz verdiyse onu getirecekse getirsin, getirmeyecekse gerek yok. Bunlar ne zannediyorlar bu işi ya” dediği öne sürülmüştü.