07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Rüzgar 1 Sıçradı 2 Sıçradı Ve Öldürdü

Rüzgar 1 Sıçradı 2 Sıçradı Ve Öldürdü

Yönetmen Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin lüks aracıyla, Beşiktaş Çırağan caddesinde devriye görevi yapan polis aracına çarptı. Araçta bulunan 1 polis şehit oldu, diğer polis memuru ise yaralandı.

Kaza gece yarısı Çırağan Caddesi, Ziya Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde meydana geldi.  Ortaköy  istikametinden gelen ve içerisinde 2 polis memurunun bulunduğu trafik ekibi karşı istikametten gelen yönetmen Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin komutasındaki  lüks otomobil ile kafa kafaya çarpıştı.

Kazanın şiddetiyle polis aracı yolun dışına savruldu

Kazanın şiddetiyle savrulan polis aracı, yol kenarındaki kaldırıma çıktıktan sonra demir parmaklıklara çarparak durabildi. Ön kısmında hasar oluşan lüks otomobil ise yol ortasında kaldı.

Kaza sırasında yan koltukta oturan ve araçtan fırlayan polis memuru İsmet Fatih Algöz şehit oldu. Aracı kullanan memur ise sürücü koltuğunda sıkıştı. Rüzgar Çetin ise kazayı yara almadan atlattı.

Kaza anı MOBESE kamerasına da yansıdı. Görüntülerde Sinan Çetin’in oğlunun kullandığı lüks araç süratle karşı şeride geçerek polis aracına çarpıyor.

İşte kaza anına ait kamera görüntüsü;

Kazadan sonra gözaltına alınan ünlü yönetmen Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin çıkarıldığı savcılıkça”bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne, bir kişinin yaralanmasına sebep olmak” suçundan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Rüzgar Çetin’in avukatı Şehit polisi suçladı: Kemer taksaydı ölmezdi

Rüzgar Çetin hakimlikte verdiği ifadesinde, “Orta şerit boştu. Oraya girmek için manevra yaptım. Araç kaydı. Kaza yaptım. Çok pişmanım” dediği öğrenildi. Çetin’in avukatının da yaptığı savunmada kazada hayatını kaybeden polis memurunun emniyet kemerinin takılı olmadığı, takılı olsaydı kazanın ölümle sonuçlanmayacağını ileri sürdüğü öğrenildi.

Çetin’in alkol muayenesi kazadan 1 saat 20 dakika sonra yapıldı

Öte yandan Rüzgar Çetin’in kazadan 1 saat 20 dakika sonra üflemeli cihazla yapılan alkol muayenesinde 0.90 promil alkollu olduğu tespit edildi. Rüzgar Çetin Metris Cezaevi’ne götürülecek.