07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Lavrov’dan Al Haberi
Lavrov’dan Al Haberi

Lavrov’dan Al Haberi

Türkiye’nin Bear Esad kararının Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov açıkladı. Lavrov, Türkiye’nin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın kaderiyle ilgili ültimatom vermekten vazgeçtiğini söyledi.

Lavrov’a göre, Türkiye’nin Halep’e yardım konvoyuna Suriye hükümetinden gelen itiraz Türkiye’nin Suriye’deki teröristlerin kendisi için oluşturduğu tehlikeyi anlamasına neden oldu.Lavrov, “Ankara, esneklik göstermeye ve ültimatomlara son vermeye başlıyor” dedi.

Sutnik’İn haberine Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un açıklaması şöyle;

‘Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te düzenlenen Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Dışişleri Bakanları toplantısının ardından Sputnik Kırgızistan’ın yeni ofisinin açılışına katılan Lavrov, “Türkiye ile birlikte bazı ülkeler, ültimatomlar konusunda esneklik göstermeye başlıyor. Örneğin, ‘Suriye’nin geleceği konusunda müzakerelere başlamamız için Esad’ın görevden ayrılması gerekiyor’ şeklindeki ültimatomlar artık yok”

“ABD, El Nusra’nın hedef alınmaması için çaba gösteriyor”

“Ancak ABD’deki bazı kesimlerin El Nusra da dahil olmak üzere Rusya’nın terörist olarak gördüğü bazı grupları askeri atımların dışında tutmaya çalıştığına ilişkin ciddi şüpheler var. ABD’nin ılımlı muhalifleri teröristlerden ayırt edememesinin nedeni bu olabilir. Halbuki anlaşmanın önceliklerinden biri, muhaliflerin teröristlerden soyutlanması”