07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Külliyen Gasp

Külliyen Gasp

Beykoz Çavuşbaşı’nda yapımına devam edilen ‘Mahmut Efendi Külliyesi’ adliyelik oldu. İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun Çavuşbaşı’nda yaşadığı evin hemen yanında bulunan ve ihaleyle kiralanan arazi  Orman Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin incelemesinin ardından anlaşma koşullarının ihlal edildiği gerekçesi kapsamında “Suç Zaptı” düzenlenenerek Beykoz Cumhuriyet Savcılığına şikayet edildi. Noter aracılığıyla boşaltın denilen arazide ise külliye inşaatı hala devam ediyor.

İşte o arazi ve külliyenin hikayesi;

Arazi ihaleyle Mahmut efendi hizmetkarlarına verildi

İhaleyi, kendilerine “Mahmut Efendi Hizmetkarları” adını veren bir grubun kurduğu ‘Msn Enerji Besicilik Gıda İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ kazandı.

Arazide cami ve sosyal tesis inşaatına başlandı

Yıllık 61 bin 300 TL bedelle araziyi kiralayan şirket ardından araziye cami ve sosyal tesis inşaatına başladı. 2 yıldır süren inşaat Orman Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin incelemesinin ardından anlaşma koşullarının ihlal edildiği ileri sürüldü. Müdürlük bu durumu “Suç Zaptı” düzenlenmesiyle Beykoz Cumhuriyet Savcılığına iletti ve şikayetçi oldu.

Orman Bölge Müdürlüğü  “boşaltın” dedi

Savcılığın daveti üzerine şirket yetkilileri ifade verdi. Bu arada şirkete Beykoz 2. Noterliği kanalı ile ihtarname gönderildi. 28 Ocak tarihinde yani 6 gün önce gönderilen ihtarnamede sözleşmenin fesih edildiği ve arazinin 10 gün içinde boşaltılmasının istendiği iletildi.

28 Şubat göndermeli “mağduriyet” savunması

Noterden gönderilen  ihtarnameye rağmen boşaltılması istenen arazide cami ve sosyal tesis inşaatlarına devam edildi.  Külliye sorumlusu Muhammed Sinan yaptığı açıklamada 28 Şubat’a gönderme yaparak,”mağduruz” dedi.

-Biz 28 Şubat sürecinde böyle birşey yaşadık zaten. Bir külliyemize el konuldu. İhvanımız diyor ki, ‘Hadi katı Laik kesim el koydu, buraya. Müslüman olduklarına inandığımız, şimdiye kadar Allah rızası için karşılıksız destek verdiğimiz siyasi insanlar el koyduğunda, adını ne koyacağız bunun?

galeri_mahmut_efendi_erdog_nWLk43P0Vz

Külliye inşaatında cemaat eylemi

Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi duasını aldığı İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu adına Kavacık’ta yapılan külliyenin yıkılacağı tartışmaları devam ederken yüzlerce cemaat mensubu pazar günü yıkılacağı öne sürülen külliye inşaatında toplanarak eylem yaptı.

ismailaga_cemaati_kulliye_insaatinda_toplandi_h582213_bca2e

 

“Araziye külliye olarak izin verilmedi”

Orman Bölge Müdürlüğü de bir açıklama yaparak, arazideki usulsüzlük iddiasına açıklık getirdi.Yapılan yazılı açıklamada arazide tespit edilen usulsüzlükler madde madde belirtildi.

İşte o açıklama;

– Beykoz Çavuşbaşı mevkiinde Külliye olarak verilen herhangi bir izin alanı yoktur. Söz konusu işlem külliye izni olmayıp, C tipi mesire yeri işletme hakkı kiralamasıdır. Konunun “Mahmud Efendi Külliyesi” ile kesinlikle bir alakası yoktur. İhalenin gerçekleşmesi üzerine taraflarca sözleşme imzalanmıştır.

Burada yapılan denetimler sırasında;

• Vaziyet planında olmayan ek binaların yapıldığı,

• Vaziyet planında zemin artı bir kat olarak onaylanmış olan 3 adet binanın 4’er kat yapıldığı ve taban alanlarının büyütüldüğü,

• Vaziyet planında 200 m2 ve tek katlı olarak onaylanmış olan kır kahvelerinin taban alanlarının büyütüldüğü ve iki katlı yapıldığı,

• Vaziyet planında otopark alanı olarak onaylanmış olan sahada 11 m. derinliğinde kazı yapıldığı ve yine sahanın bir kısmında ikinci katına devam edilmekte olan inşaat bulunduğu,

• Onaylı vaziyet planına uyulmadığı tespit edilmiştir.

Kamuoyu ile paylaşıldığı gibi C tipi mesire yeri onaylı vaziyet planında öngörülen tesislerin, ihtiyaca cevap vermediği gerekçesiyle idaremize ulaşmış herhangi bir revize vaziyet planı müracaatı bulunmamaktadır.

İsmailağa Cemaati’nde Kim Nereyi Destekliyor?

İsmailağa Cemaat lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun bacanağı Muhammed Keskin’in başkanlığını yaptığı Marifet Derneği, sık sık hükümet karşıtı çıkışlarıyla gündeme geliyor. İsmailağa Cemaati içinde hükümet karşıtı kanadı temsil eden Marifet Derneği, AKP’nin yayın organı Yeni Şafak tarafından “Paralelci” olmakla suçlanmış ve sık sık hedef gösterilmişti.

Hükümet karşıtı ve hükümet yandaşı olarak ikiye bölünen cemaatin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu ise, bu bölünmede hükümet karşıtı grup olan Marifet Derneği’nin yanında kalmayı tercih etmiş ve Yeni Şafak grubuna karşı çok sert açıklamalarda bulunmuştu.

İsmailağa cemaatine bağlı resmi sitelerden sık sık bacanak Muhammed Keskin’in “cemaati temsil etmediği” söylenirken, Marifet Derneği ise Cemaat’in lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun kendilerini desteklediğini ve onun sözleriyle hareket ettiklerini açıklamıştı.

Külliye Ne Olacak?

Mesire alanına yapılan inşaatın kaderini mahkeme değil AKP ve Erdoğan’a karşı muhalif tavrın ne olacağı belirleyecek.