07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Gittikçe Siyasetin, Siyasetçinin Profili Düşüyor”
“Gittikçe Siyasetin, Siyasetçinin Profili Düşüyor”

“Gittikçe Siyasetin, Siyasetçinin Profili Düşüyor”

12 Eylül 2015 tarihinde yapılan AKP 5. Olağan Kongresinde MKYK Üyesi seçilen Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, geçen pazar günü yapılan 2. AKP Olağanüstü Kongresi’nde MKYK’ya giremedi. MKYK’ya giremeyince “düşük profili” hatırladı. Erdoğan’ı hedef alan Özdağ “Gittikçe siyasetin, siyasetçinin profili düşüyor” dedi.

İşte Erdoğan’dan çizik yiyen  AKP’li Selçuk Özdağ’ın o açıklaması;

“Kişiye odaklı bir siyaset hem itibar kaybettirir”

-Ortadoğu’nun ne kadar hastalığı varsa transfer edilerek bir iç sorun haline getiriliyor. Bu gibi durumlarda dikkatlerin milli varlığımızı hedef alan tehditlere yönelmesi gerekir. Kişiye odaklı bir siyaset hem itibar kaybettirir, hem de var olan sorunları içinden çıkılamaz hale getirir.

“Gittikçe siyasetin siyasetçinin profili düşüyor”

-Siyasetin adaleti yoktur. Gittikçe siyasetin siyasetçinin profili düşüyor. Şahsi yeteneklerin yerini, bütün yeteneklerden vazgeçmek alıyor. Halbuki zor problemleri ancak kabiliyetli, yüksek ahlaklı, çalışkan siyaset adamları ile aşabilirsiniz.

“Ülkeyi yönetenler nasıl olurlarsa yönetilenler de öyle olur”

-Ülkeyi yönetenler nasıl olurlarsa yönetilenler de öyle olur. Toplumdaki her hastalık yukarıdan aşağıya sirayet eder, aşağıda ne varsa yukarıda da o vardır veya tersi ile söylemek gerekirse yukarıda ne varsa aşağıda da o olur. Tarihin çöp tenekesi uçurumun kenarında bile bir araya gelemeyen milletlerle doludur.