02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » “Erdoğan ile Diyanet Aynı Dini Referans Almıyor”
“Erdoğan ile Diyanet Aynı Dini Referans Almıyor”

“Erdoğan ile Diyanet Aynı Dini Referans Almıyor”

‘Müslüman aile doğum kontolü yapamaz” diyen Tayyip Erdoğan’ı Diyanet yalanladı. Diyanet’e doğum kontrolünün caiz olup olmadığını soran CHP’li Murat Emir ‘caiz’ yanıtını aldı.

CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir,  Tayyip Erdoğan’ın “Nüfus planlamasıymış, doğum kontrolüymüş, Müslüman aile böyle bir anlayışta olamaz” açıklaması üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı’na ‘doğum kontrol uygulamalarının dinen caiz olup’ olmadığını sordu.

İşte CHP’li Murat Emir’in Diyanet’in cevabı üzerine yaptığı açıklama;

“Diyanet ile Erdoğan aynı dini referans almıyor”

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu açıklamayı, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan daha iyi din bilgisine sahip olduğunu düşünerek yaptıysa, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın zaman geçirmeden Erdoğan’a yanıt vermesini bekliyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın aynı dini referans almadıkları açık ve net ortadır. Erdoğan geçmişte de sık sık yaptığı, “keyfine göre, işine geldiği gibi dini yorumlamayı” bir tarafa bırakmalıdır, işine bakmalıdır. Cumhurbaşkanı Erdoğan hala görüşlerinde ısrarcıysa, hangi dini referans alarak bu sözleri söylediğini çıkıp açıklamalıdır! Erdoğan’ın açıklamaları, herhangi bir bilgiye dayalı değilse büyük bir cahillik örneğidir.