07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Davutoğlu ABD’ye “Uyarmayın” Dedi
Davutoğlu ABD’ye “Uyarmayın” Dedi

Davutoğlu ABD’ye “Uyarmayın” Dedi

Türkiye’de terör saldırısı olabilir diye vatandaşlarını uyaran ABD’ye Başbakan Davutoğlu tepki gösterdi: Psikolojik tedirginliğe sebep oluyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bursa’da yaşanan canlı bomba saldırısından 24 saat önce ABD Büyükelçiliği’nden e-posta yoluyla yapılan “Amerikan vatandaşlarının Türkiye’nin kalabalık turistik bölgelerinden uzak durmaları” uyarısına tepki gösterdi.

“Bu tür uyarılar psikolojik tedirginliğe sebep oluyor”

-Bu tür uyarılar maalesef psikolojik olarak tedirginliğe sebebiyet vermektedir. Bu tür uyarılardan daha çok her zaman hepimiz şu anda dünyada teröre karşı teyakkuz halinde olmayan ülke yok.

ABD “inanılır belirtiler var” demişti

ABD’nin yaptığı uyarıda ‘kalabalık turistik bir yerlerden uzak durun’ denmesine karşın belli bir noktanın belirtilmemişti. Uyarıda, Türkiye’deki popüler turistik bölgelere terörist saldırılar olacağına ilişkin “inanılabilir belirtiler” bulunduğu ifade edilmişti. Teröristlerin Türkiye’de özellikle yabancı turistleri hedef aldıklarının hatırlatıldığı uyarıda, Amerikan vatandaşlarından “popüler turizm bölgelerindeki kalabalık halka açık alanlarda dikkatli olmaları” istenmişti.

ABD daha öncede uyarmıştı

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği 9 Nisan’da da, İstanbul ve Antalya’daki meydan ve limanlar olmak üzere, turistik bölgelere yönelik “inandırıcı tehditler” olduğu yönünde internet sitesinden bir açıklama yayınlamıştı.

Yine “ABD vatandaşları için acil durum mesajı” başlığı taşıyan duyuruda, “Bu bölgelerin yakınlarındaysanız, lütfen azami dikkat gösterin. Kişisel güvenliğiniz için, yerel medyayı takip etmenizi tavsiye ederiz” denmişti.

Büyükelçilik Nisan ayı başında ise vatandaşlarına; Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Şırnak, Diyarbakır, Van, Siirt, Muş, Mardin, Batman, Bingöl, Tunceli, Hakkari, Bitlis, Elazığ, Adana, İzmir ve Muğla ile ilgili güvenlik uyarısında bulunmuştu.