07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Ayşe Öğretmen: Terör Mağduruyum
Ayşe Öğretmen: Terör Mağduruyum

Ayşe Öğretmen: Terör Mağduruyum

Beyaz Show’a bağlanarak “çocucuklar öldürülüyor, sessiz kalmayın diyen” Ayşe öğretmen, hakkındaki terör soruşturması “yetkisizlik” kararıyla Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Soruşturma kapsamında ifade veren Ayşe öğretmen, suçlamaları kabul etmedi. “Terör mağduruyum” dedi.

İşte Ayşe öğüretmenin savcılık ifadesi;

“Terör mağduruyum”

“Terör örgütünün faaliyetlerini meşru göstermek gibi bir amacım yoktu. Terör propagandası yapma amacım da yoktu. Çalışıyor olmasam da mesleğim öğretmenlik. Konuşmalarım saptırıldığını ve örgüt propagangadası yapmışım gibi bir hava oluşturulduğunu düşünüyorum. Kendi istediğim ve irademle yaptığım bir konuşmaydı. PKK’nın yapmış olduğu hiçbir eylemi kesinlikle tasvip etmiyorum. Bunları televizyonda söyleyemedim. Söz konusu eylemler nedeniyle ben de mağdur oldum. Suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum.”

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı Çelik hakkında İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı ise programın sunucusu Beyazıt Öztürk hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı.
Diyarbakır’daki soruşturma “yetkisizlik” gerekçesiyle Bakırköy’e gönderildi. İki soruşturma birleştirilerek Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülecek. Soruşturma kapsamında Beyazıt Öztürk’ün de ifadesi alınacak.