07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Aslında Komik
Aslında Komik

Aslında Komik

Tayyip Erdoğan karikatüristlerin en gözde ilham kaynağı oldu…O tepki gösterdikçe mizahçılar için hep daha fazla malzeme çıktı. Bu hafta da mizah dergilerinin kapağında Erdoğan vardı. Erdoğan’In eleştirilerine cevap Leman dergisinden geldi: Komik olan muhtarlar değil…

İşte bu haftaki bazı mizah dergilerinin bazılarının kapakları;

36

Leman dergisi Can Dündar ve Erdem Gül’ün birlikte yargılandığı davaya destek olmak için gelen yabancı diplomatlarla çektirdiği fotoğrafı eleştiren Tayyip Erdoğan’ı kapağına taşıdı. Kapakta yer alan karikatürde bir muhtarla selfie çeken Erdoğan “Gel mıhtar… Konsoloslar selfie görsün” diyor.

ÖÖAAĞĞAAÖÖÖÖAAAĞĞHH!

penguen_dergisi-7-nisan-2016-kapak

Tayyip Erdoğan’ın ABD gezisindeki protestolar sırasında  korumalarının anlamsız şekilde bağırarak muhalif sesleri bastırmaya çalışması ise Penguen dergisinin kapağını oluşturdu.

“At Pazarlığı” da Kapak Oldu

CfTPbTVVAAA593t

Uykusuz dergisinin 7 Nisan’daki kapağında ise Yunanistan’dan Türkiye’ye sığınmacı iadesi başladığı vurgusu yapılarak, Erdoğan’ın ağzından, ‘İade alamıyoruz ama ürün değişimi yapabiliyoruz. Farkını ödeyip istediğinizi alabilirsiniz’ denilerek hiciv edildi.

Leman Dergisinden Erdoğan’a Cevap

Kapağında Tayyip Erdoğan ile bir muhtarın yanak yanağa olduğu bir karikatürle çıkan dergiyi, ‘muhtarları küçümsemek’ ve ‘konsolosçuluk’ ile suçlayan Erdoğan’a Leman Dergisi’nden yanıt gecikmedi:Komik olan muhtarların varlığı değil ki, komik olan Cumhurbaşkanı’nın sürekli olarak muhtarları ayağına çağırıp, onlar üzerinden BM’ye, İklim Zirvesi’ne, vs, posta koymasıdır.

İşte Leman dergisinin Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Akgün’ün o açıklaması:

“Derdimiz muhtarlarla değil”

-Bizim derdimiz mahallenin muhtarlarıyla değil, keyfimizin kahyasıyla. Yani nasıl yaşayacağımızı, nasıl öleceğimizi, ne zaman susacağımızı ve ne kadar mizah yapacağımızı emretmeye çalışan keyfimizin kahyasıyla…

“Komik olan muhtarlar değil, muhtarları ayağına çağırıp onların üzerinden BM’ye meydan okumasıdır”

-Komik olan muhtarların varlığı değil ki, komik olan Cumhurbaşkanı’nın sürekli olarak muhtarları ayağına çağırıp, onlar üzerinden BM’ye, İklim Zirvesi’ne, vs, posta koymasıdır. Yani bu durumun kendisi komik. Mesela Birleşmiş Milletler, dünyadaki tüm ilçe belediyelerinin başkan yardımcılarını toplayıp, insansız hava araçları lobisinden falan bahsetseydi, bu tabloya ancak denk düşerdi. Kendisinin halkçı, bizim elit olmamız komik olmuş. Yahu bin küsur odalı sarayda oturup, muhtarları ayağına çağıran biz değiliz ki. Biz muhtara ikametgah almak için gidip çay höpürdetiyoruz burada. Biz diyoruz ki dünyaya posta koymak için muhtarlarımızı yorma, biz burada ikametgah ilmühaberi için sırada bekliyoruz, kuyruk uzuyor sonra.

Aşık Veysel dörtlüğüyle cevap

Aldanma cahilin kuru lafına

Kültürsüz insanın külü yalandır

Hükmetse dünyanın her tarafına

Arzusu, hedefi, yolu yalandır