07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Oğlan Bizim…Yargı Bizim…
Oğlan Bizim…Yargı Bizim…

Oğlan Bizim…Yargı Bizim…

Mahkeme kararıyla T24’te yayımlanan “Yeni yolsuzluk soruşturmasının boyutu 100 milyar dolar iddiası” başlıklı habere erişim engeli getirildi…Gerekçe: Cumhurbaşkanı’nın oğlunun toplum nezdindeki şeref ve saygınlığını küçük düşürme ve zarar verme kastıyla kaleme alınması…Mahkemenin kararı AKP’li vekillerin havuz medyasındaki sözlerini hatırlattı, “Oğlan bizim, kız bizim” sözlerini hatırlattı.

AKP’li milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Burhan Kuzu, hükümete yakınlığı ile bilinen a Hbr’de AKP’nin güçler ayrılığı ilkesini nasıl ayaklar altına aldığını adeta itiraf etmişti. Ensarioğlu, “Başkanlığa halkı ikna etmemiz lazım. Bilgi kirliliği var. Parlamenter sistem bizim işimize gelir. Çünkü yasama bizde, yargı bizde, yürütme bizde, her şey bizde. Şimdi bizim AK Parti hükümetini denetleme gibi bir şeyimiz olabilir mi” ifadelerini kullanmış, AKP’li Burhan Kuzu ise Ensarioğlu’nu “Oğlan bizim kız bizim niye denetleyelim” ifadeleri ile desteklemişti.

Oğlan Bizim, Yargı Bizim 

İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği’nden AKP’li vekilleri destekler nitelikte bir karar çıktı.  Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın talebiyle açılan davayla T24’te yayımlanan “Yeni yolsuzluk soruşturmasının boyutu 100 milyar dolar iddiası” başlıklı habere erişim engeli getirildi. Erişim engeli kararına gerekçe olarak “Cumhurbaşkanı’nın oğlunun toplum nezdindeki şeref ve saygınlığını küçük düşürme ve zarar verme kastıyla kaleme alındığı” gösterildi.

 

İşte İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği’nin verdiği gerekçeli karar:

“Talep dilekçesi ile elindeki yayın içerikleri incelendiğinde; talepte bulunanın Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu olduğu ve yayın içeriklerinde talepte bulunan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında yapılan açıklamaların eleştiri sınırları kapsamında değerlendirilemeyeceği gibi talepte bulunanın toplum nezdindeki şeref ve saygınlığını küçük düşürme ve zarar verme kastıyla kaleme alınan yayınlar niteliğinde olduğu, yayınların normal bir okuyucuda talepte bulunan suçlayıcı, gayri yasal işler yapıyormuş gibi saik ve algısı yaratmaya yönelik olduğu, yayınların haber verme hakkının hukuka uygun biçimde kullanılmasına ilişkin gerçekçilik ilkesine uygun olmadığı dolayısıyla talepte bulunan kişilik haklarının ihlal edildiği sonuç ve kanısına varılarak 5651 Sayılı Yasa kapsamından yasal şartları olduğundan talebin kabulüne karar vermek gerekmiş ve aşağıdaki şekilde hüküm kurulmuştur.”