07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Akademisyenlerden Suç Duyurusu
Akademisyenlerden Suç Duyurusu

Akademisyenlerden Suç Duyurusu

‘Bu suça ortak olmayacağız’ bildirisine imza atan akademisyenlerden bazıları Organize Suç Örgütü liderliği hükümlüsü Sedat Peker hakkında suç duyurusunda bulundu. Peker, bildiriye karşı ‘oluk oluk kan akacak, kanlarınızda duş alacağız’ içerikli açıklama yapmıştı.

Tartışma konusu olan bildiride imzası olan bir grup akademisyen İstanbul Adalet Sarayı’na geldi. Grup, Sedat Peker hakkında suç duyurusunda bulundu. Prof. Dr. Beyza Üstün’ün de aralarında bulunduğu 15 kişi daha sonra adliye önünde basın açıklaması yaptı. Üstün, sorunları tespit ettiklerini ve çözüm ürettiklerini ifade etti.

İşte o açıklamadan bir bölüm;

-Buradan baktığınızda bu yürüyen savaş politikalarına Cizre’de, Sur’da, Nusaybin’de, Dargeçit’te pek çok yerdeki sivil halkın evinden çıkmasını önleyecek olan yasaklara, başını uzatıp öldürülen sivil halka ya da büyük kentlerde İstanbul’da, Siirt’te daha 2-3 gün önce Van’da olduğu gibi evler basılarak yolda tek tek infaz edilen insanlara, çocukların ve kadınların ölümüne sessiz kalamazdık. Sessiz kalmamız demek suça ortak olmamız demekti.