07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Zamanlama Tam İsabet
Zamanlama Tam İsabet

Zamanlama Tam İsabet

Musul’un Başika bölgesinde Peşmergelerin eğitildiği karargaha IŞİD tarafından 40-50 havan mermisiyle saldırı düzenlendi. 4 Türk askeri yaralandı.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani’ye yakın haber sitesi Rudaw, terör örgütü IŞİD’in Musul’un Başika bölgesinde bulunan bir karargaha havan saldırısı düzenlediğini duyurdu. Saldırıda 2 kişinin öldüğü, 6 kişinin de yaralandığı bildirildi.
4 Türk askeri yaralandı
 Atılan havan mermilerinin bir kısmı Türk askerinin konuşlandığı bölgeye düştü. Saldırıda 1’i ağır 4 Türk askeri yaralanırken, bölgede bulunan Türk birliği, IŞİD’in havanlı saldırısına yoğun topçu atışıyla karşılık verdi. IŞİD tarafından düzenlenen havan saldırısıyla karşı ateş 2 saat devam etti.

IŞİD Musul’un Keske bölgesinde intihar saldırısı düzenledi

 IŞİD aynı saatlerde Musul’un Keske Bölgesinde Peşmerge güçlerine ait karargaha da intihar saldırısı düzenledi. Buradaki saldırıda 6 IŞİD’li öldürülürken 6 Peşmerge hayatını kaybetti.
Irak’taki kaynaklarsa saldırı düzenlenen kampın Zelikan Kampı olduğunu duyurdu. Musul’un eski valisi Etil El Nüceyfi, bu kampın boşaltılması için acil koduyla emir verdi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu Brüksel’e hareket etmeden önce yaptığı basın toplantısında saldırıyı değerlendirdi. Davutoğlu;

“Sınırlarımızın güvenliği sınır ötesinde başlar. Sadece sınırda alınacak tedbirlerle güvenliği sağlamak güçleşiyor. Başika Kampı’nın mevcudiyeti Musul’un DEAŞ’ın eline geçtiği 2014 yılı yazından beri uluslararası toplumun ve BM’nin aldığı kararlara dayanmaktadır. Türkiye bir karar verip kamp kurmuş değildir. Uluslararası toplumun aldığı kararlar bizi sınır ötesinde tedbir almaya sevk etmiştir.

Bugün ortaya çıkan tablo ise Başika kampının peşmerge ve DEAŞ arasındaki yoğun çatışma soınrasında Başika kampına isabet eden mermiler ve gerginliği sonucunda eğitilen Iraklı askerlerden birisi şehit oldu, 4 askerimiz de yaralandı. Herhangi bir kaygı verici durum yok. Genelkurmay başkanımız olayı ele aldı.

O civardaki DEAŞ mevzileri de imha edildi. Bu Türkiye’nin caydırıcı gücünü göstermesi bakımından önemlidir. Eğer Silahlı Kuvvetlerimiz orada yeni bir adım atmak gerekirse, bu konuda tam yetkiye de sahiptir. ” dedi.

 

Musul’da Geri Adım

Musul’a Asker Krizi Büyüyor

Türk Askeri Neden Musul’da?

Rusya: Musul’a Asker Kabul Edilemez