07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Musul’da Geri Adım
Musul’da Geri Adım

Musul’da Geri Adım

Reuters’in haberine göre geçtiğimiz hafta Irak’ın Başika bölgesine asker değişimi için gittiği belirtilen ve Irak ile Türkiye arasında krize neden olan Türk askerlerinin bir kısmı Başika’dan çekildi. Habere göre, geri çekilen asker sayısı 144, tank sayısı ise 8.

Erdoğan çekilmeyiz demişti

“Biz çok farklı bir ülkeyiz. Irak’ta terör örgütlerinin cirit attığı bir yer. Terör örgütleri Türkiye için her an bir tehdir unsurudur. Biz davete icabet olarak Irak’a geldik. Irak merkezi yönetimi oradan ülkemize yapılacak herhangi bir terör saldırısına tedbir alamazsa, tedbiri biz alırız. Neredeyse 1.5 yıl zaman geçti. İnsana sormazlar mı, 1.5 yıldır neredeydiniz? Oradaki askeri geri çekmek söz konusu olamaz. Muharip asker bulundurma noktasında değil, eğitim veren askerimizin, subayımızın korunmasına yöneliktir. Açıklanan rakamların hepsi uçuktur. Bu rakamlar orada bulundurduğumuz asker sayısıyla hiç mi hiç alakası yoktur.”

“Gereklilik çerçevesinde yapıldı”

Türkiye’den ise ilk açıklama Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan geldi, “Musul’daki Türk Kampı’ndan bir grup askerin çekilmesi gereklilik çerçevesinde yapılmıştır”

Irak Türkiye’yi Rusya İle Tehdit etti

Irak: Türkiye’nin 24 Saati Kaldı

Irak’tan Bir Sert Tepki Daha

Musul’a Asker Krizi Büyüyor

Rusya: Musul’a Asker Kabul Edilemez