02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » Yüzde 49 Zorbalığı
Yüzde 49 Zorbalığı

Yüzde 49 Zorbalığı

1 Kasım seçimi sonrasında Ahmet Davutoğlu balkon konuşmasında 78 milyonun başbakanı olacağını söyledi.
Tayyip Erdoğan da “biz kucaklamasını iyi biliriz” demişti.. Gerçi aynı konuşma içinde “Bizim bu vatandan başka vatanımız olmadığına göre, bize bu vatanı dar etmeye çalışanlara, kusura bakmasınlar, biz bu vatanı dar ederiz” diye de eklemişti.
Seçim biteli 6 gün oldu ve bütün bu “birleştirici, kucaklayıcı” sözler hamaset olarak kaldı. Geçen 6 günde yüzde 49 tahakkümü ülkenin her yerinde hissettirildi.

İşte o yüzde 49 tahakkümünün sadece 6 gün içindeki icraatleri;

Recep Tayyip Erdoğan: Bizim bu vatandan başka vatanımız olmadığına göre, bize bu vatanı dar etmeye çalışanlara, kusura bakmasınlar, biz bu vatanı dar ederiz

 

Küstah tehdit

Havuz yorumcusu Cem Küçük: Artık seni de biz yöneteceğiz. Seninle ilgili kararları da artık biz alacağız Aydın Doğan. Aydın Doğan’ı buradan bir kez daha uyarıyorum. Aydın Doğan’ın bu uyarıyı ciddiye alacağını düşünüyorum. Bak biz iyi niyetini görelim. Kovmuyor musun? O zaman bu mektup boşunadır, bedelini de ödeyeceksin. Artık seni de biz yöneteceğiz. O senin hükmün geçti Aydın Doğan, senle ilgili kararları da biz alacağız ama eğer niyetin iyiyse halisse o zaman önce bu Eyüp Can’ı, Bülent Mumay’ı ve Nazlı Ilıcak’tan başla” ifadelerini kullandı.

 

Polis: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!

Polis, Beyazıt’taki YÖK protestosunda Bianet muhabiri Beyza Kural’ı ters kelepçe takarak polis arabasına bindirmek istedi. Bu sırada polis, “Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi değil artık, bunu öğreteceğiz size” diye bağırdı. Polis Bianet muhabiri Beyza Kural’ın elinde olan gazeteci kimliğini de çekip kopardı.

“Burası Türkiye burada içki içemezsiniz”

Seçim sonrası bir diğer saldırı haberi ise Tophane’den geldi. İstanbul Beyoğlu’ndaki Galata Kulesi dibindeki merdivenlerde içki içenler saldırıya uğradı. Tophane tarafından tekbir getirerek gelen ve ‘Recep Tayyip Erdoğan’ şeklinde slogan atan 50-60 kişilik bir grup, “Burası Türkiye, burada içki içemezsiniz” diyerek saldırdı..