07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Sportif Ceza Tamam,Adli Ceza Nerede?
Sportif Ceza Tamam,Adli Ceza Nerede?

Sportif Ceza Tamam,Adli Ceza Nerede?

29 Ekim’de oynanan Trabzonspor-Gaziantep maçı sonrası hakemlerin 4 saat Avni Aker Stadı’nda rehin alındığı olaylara ilişkin Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Trabzonspor’a verilen cezaları açıkladı.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Trabzonspor’a 2 maç seyircisiz oynama cezası verirken; TFF yönetim kurulu üyesi ve başkanvekili İbrahim Usta’ya 1,5 yıl, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu‘na 280 gün, Trabzonspor idarecileri Ali Uzunay ve Yakup Aslan’a ise 410 gün hak mahrumiyeti cezası verdi.

Maç sonrası Hakem Çağatay Şahan yardımcı hakemler, maç sırasında verdikleri kararlar nedeniyle hakem odasında 4 saat boyunca rehin tulmuş, araya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın girmesi sonucu hakemler serbest bırakılmıştı. Trabzonspor Kulüp Bşkanı İbrahim Hacıosmanoğlu kameralar ve yüzlerce taraftarın gözü önünde talimatı kendisinin verdiğini söyleyerek olayı doğrulamıştı.

Yaşanan olaylar ve Hacıosmanoğlu’nun yaptığı tehdit ve itiraf dolu o açıklamalarıyla ilgili ise hala soruşturma açılmadı,

Trabzonspor Klüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu o gece ne demişti?