07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Şimdi Ne Dediyse Hepsini İnkar Ediyor
Şimdi Ne Dediyse Hepsini İnkar Ediyor

Şimdi Ne Dediyse Hepsini İnkar Ediyor

Trabzonspor – Gaziantep maçı sonrası hakemlerin rehin alındığı gece, Trabzonspor Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yaptığı açıklama tartışmalara neden olmuştu.Her kelimesinde ayrı bir suç vardı. Hacıosmanoğlu şimdi o gece yüzlerce taraftar ve kameralar önünde yaptığı konuşmada söylediklerini inkar ediyor.

28 Ekim’de Trabzon Avni Aker Stadı’nda oynan Trabzonspor – Gaziantep karşılaşmasının bitiş düdüğü ile birlikte Türk futbol tarihinin en skandal anları yaşandı. Maçın hakemi Çağatay Şahan ve arkadaşları 4 saat statta rehin tutuldu. Araya gece yarısı 03.00 sıralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan girdi.Ve Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nu arayarak hakemleri serbest bıraktırdı.

Trabzonspor Başkanı olaylar sırasında konuştukça suç işledi. Ağzından çıkan her söz suçtu. Hurriyeti tahdit suçu açıkça işlenmesine rağmen şimdi ne dediyse inkar ediyor. PFDK ceza verirken işin adli kısmı için hiçbir girişim olmadı. Çünkü hakem kamu görevlisi olduğu için savcının resen hürriyet-i tahditten dava açma yetkisi bulunuyor.

Şimdi Hacıosmanoğlu olay sırasında neler dedi sonra bunları nasıl inkar etti onları görelim;

 

“HAKEMLERİ REHİN ALIN!”

Ne demişti?
Havaalanı:
Yöneticilerime, ‘Trabzon’un misafirperverliğini gösterin, çayını, kahvesini yemeğini ısmarlayın, sabaha kadar, ben gelene kadar o hakem, o stattan çıkmayacak’ dedim. Devletin her kademesinden arayanlar oldu, kimsenin telefonuna bakmadım.”
” Trabzonspor’a oyun oynayarak onun yolunu kesmeye çalışanların, bu şehirden rahat çıkamayacaklarının bilincine varmalarını istedim. Evet, belki Türkiye’ye, dünyaya rezil olacağız ama Türk futbolunda bir milat olmasını istedim. Trabzon’a gelip de bu şehirde Trabzon’u katledenlerin buradan gülerek, tarifeli uçaklara binip de gidecekleri yere gidemeyeceklerini insanların bilmelerini istiyorum.”

A Spor canlı yayını:
“Yöneticilerime, sabaha kadar, ben gelene kadar o hakem, o stattan çıkmayacak. O hakemi bakalım oradan kim çıkartacak?.. “Böyle bir Allah’sızlık olmaz ki ya! Bundan sonra neler olacağını Türkiye Cumhuriyeti görecek. Öleceksek de adam gibi öleceğiz, kadın gibi yaşamayacağız. Bizi kadın gibi yaşatmaya da kimsenin gücü yetmez

Şimdi ne diyor?
CNNTÜRK canlı yayını:
-Devletin olduğu yerde kolluk kuvvetlerinin olduğu yerde kulüp başkanı insanları nasıl alıkoyabilir. Onların sağlığı açısından dışarı çıkmaları daha mı normaldi? Benim oradaki arkadaşlara söylediğim tek kelime var; hakem arkadaşların hiçbirine hiçbir fiziki müdahalede bulunulmaması, hiçbir söz söylenmemesi, çaylarının kahvelerinin verilmesi, yemeklerinin verilmesi, güvenlik sağlandıktan sonra da oradan çıkmaları diye bir talimatım olabilir.

Trabzonspor yönetimi olarak her zaman hukukun üstünlüğüne inandık ve hakkımızı her zaman hukuk yoluyla aradık. Medyada belirtildiği gibi suç işleme kastıyla hakemleri alıkoyma gibi bir hareketimiz asla olmamıştır. Amacımız hakemleri ve Trabzon taraftarını korumaktır ki bunu da hakemleri şehirden sorunsuzca çıkarılmasını sağlayarak gerçekleştirmiş durumdayız.

Yazılı Açıklama:
-Yöneticilerimizi arayarak emniyetle koordineli olarak çalışılmasını hakemlerin güvenliği için her türlü tedbirin alınmasını, hakemlere karşı sözlü ve fiili müdahalelerin olmaması için her türlü önlemin alınmasını, derhal Trabzon’a hareket ettiğimi söyledim.

HERKESE POSTA KOYDU

Ne demişti?
Trabzon Havalimanı:
-Devletin her kademesinden arayanlar oldu, kimsenin telefonuna bakmadım. Federasyon Başkanı’nı arıyorum cevap vermiyor. Kuddusi Müftüoğlu’nu arıyorum cevap vermiyor. O hakemi bakalım oradan kim çıkartacak?

Şimdi Ne Diyor?
CNNTÜRK canlı yayını:
-Federasyon başkanı ve Kuddusi Müftüoğlu’nu da ayrı tuttum bu işten. Bu işin içinde başka kirli oyunlar var.
Yazılı açıklama:
-Yöneticilerimiz devamlı Sayın Valimize bilgi vererek Emniyet Müdürümüzle koordineli olarak çalışmıştır. Hiçbir yöneticimiz ne hareketle ne sözlü olarak hakemlere karşı en ufak bir tepki göstermemiştir.

MEYDAN OKUDU

Ne demişti?

Trabzonspor için çektiğim 9 ay 15 gün ceza bana bir züldü. Ama ben Trabzonspor için kapalı ceza yatmaya da razıyım. Bu işin sonu o noktaya doğru gidiyor. Konuştuklarımın hepsinin suç olduğunu biliyorum. Onların karşılığında yatmasını da biliyorum

Şimdi ne diyor?

Amacım yapacağım açıklama ile stat çevresinde ve şehirde infiali engellemek, Başkan olarak sorumluluğu üzerime aldığımı göstererek yapılacak eylem ve gösterilere mani olmaktı.

“ERDOĞAN İÇİN ÖLÜRÜM”

Ne demişti?
Trabzon Havalimanı:
“Benim de saygı duyduğum, gönül bağım olan, onun için şahsım olarak yapamayacağım hiçbir şey yok, bunu defalarca söyledim; o değerli insanın beni aradıktan sonra, ‘hem Türkiye hem dünya genelinde büyük rezillik yaşamayalım. Ama yanlışların da hesabı sorulacak’ sözü üzerine ben de arkadaşları aradım. Bizi katleden şahısların, Trabzonlu’ya yakışan şekilde en ufak fiziki müdahalede bulunulmadan bu şehri terk etmelerine izin verdik.”
-İsmi açıklamama gerek yok, herkes anlar. Ben bu millete hizmet eden, benim çocuklarıma güçlü bir ülke bırakacağına inandığım, dünya konjonktürünün de gitsin diye üzerine oyun oynadığı bir lideri var Türkiye’nin. Bugün onun için ölmeye de hazırım. Bunu kendisine de söyledim.

Şimdi Ne Diyor?
CNNTÜRK canlı yayını:
-Benim sayın cumhurbaşkanıma sonsuz saygım var. Orada Trabzonspor kulübü başkanı olarak kimseyi esir almadık. Orada durmalarının sebebi, Trabzon’un valisi, emniyet müdürü ve devlet var. Bizim devlete karşı gelip de insanları alıkoyacak yapımız ve ahlak anlayışımız da yok. Benim uğrunda ölümü bile göze alacağım, saygı duyduğum, sevdiğim, bu memleketin en önemli insanının beni araması ve sorunların ortadan kalkacağını söylemesi. Bu konuda gerekenin yapılacağını bana söylemesi üzerine ben de arkadaşlara, ‘Arkadaş oradan sağ salim nereye gidiyorsa gitsin’ dedim.”

-Cumhurbaşkanı bir kulüp başkanını arayıp, ‘bu insanlar oradan çıksın, müsaade edin’ diyecek kadar… Böyle bir alçak cümle olabilir mi? Bu devlet bu kadar ucuz mu? Kimin haddinedir bu.”
-Hakemin stattan çıkması için kendisini arayan kişinin ismini vermeyeceğim

KADIN AYRIMCILIĞI

Ne demişti?
Trabzon Havalimanı:
-Ben 49 yaşına kadar adam gibi yaşadım, kadın gibi yaşamadım. Allah bir gün ömür bile verdiyse onu da adam gibi yaşayıp adam gibi öleceğim. Ben kadın gibi 100 sene yaşayacak yerde adam gibi bir sene yaşarım. Sonucunda ölüm de varsa bir gün yaşarım, ertesi gün ölürüm”

Şimdi ne diyor?
CNNTÜRK canlı yayını:
-Ben Karadenizliyim. Bizim mecazi anlamda kullandığımız sözler var. Karadeniz’de herkes bunu bilir. Türkiye’nin bir çok yöresinde de vardır. Mecazi anlamda biz kadın gibi yaşayacak yerde adam gibi ölürüz diyoruz. Bunu derken Türkiye’deki kadınları aşağılamak bizim haddimize mi? Beni doğuran annem de kadın, çocuklarımın annesi de kadın. Böyle bir saygısızlık düşüncesiyle böyle bir sözü hangi insan kullanabilir ki? Bu ülkede ne kadar kadın varsa benim mecazi anlamda söylediğim bu söz onları en ufak kırdıysa kahrolurum. Onlardan bin kere özür diliyorum.

 

Hacıosmanoğlu’nun 7 ayrı suç işlediği o geceki konuşması

 

Trabzon Valisi Abdülcelil Öz de hakemlerin rehin alma olayını örtbas etmeye çalışmıştı