07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » ODTÜ Yalanı
ODTÜ Yalanı

ODTÜ Yalanı

 

Sosyal medyada ODTÜ’de mescide giden öğrencilerin solcu öğrenciler tarafından tartaklandığı iddiasını paylaşılan videoda dövülen Fizik Bölümü Doktora Öğrencisi ve ODTÜ Araştırma Görevlisi yaşanan arbedeyi anlattı: Saldıranlar solcular değil, Saadet Partisi’nin gençlik kolu Anadolu Gençlik Derneği üyeleri ve ODTÜ Mescit Topluluğuydu.

İşte sosyal medyada paylaşılan ve Erdoğan’In namaz kılan gençlerime saldırıyorlar dediği o görüntülerde dövülen ODTÜ araştırma görevlisi ve fizik bölümü doktora öğrencisinin Facebook hesabından yazdığı o anlara ait detaylar;

Tartıştığım kişiler solcular değil Saadet Partisi Gençlik Kolları üyeleriydi

“Selam arkadaşlar, ben aşağıdaki videoda tartaklanan kişiyim, size objektif olarak ne olduğunu anlatacağım. Dersimin bir tanesini namaz kılmak için asıp mescide doğru yol aldım. Baktım koskocaman bir grup var, 8 yıldır ODTÜ’de olduğumdan baktım buradaki solcu arkadaşlarla OMTliler tartışıyor. Her zamanki klasik atışma deyip hiç sallamadan gittim namazımı “rahatça” kıldım, çıkarken “mescide saldırı var, haber yapın yardım edin” tarzı söylevlerde bulunan arkadaşlarla karşılaştım. Gittim onlarla tartıştım zira 8 senedir ben de onlar da gayet rahat namaz kılabiliyorlar. Gelip solcular mevlid günü Cami’yi bırakıp mescidi mi basacaklar. 8 yıldır 8 mevlid geçirmişiz bir şey olmamış v.s. şimdi mi olacak diye tartıştık daha sonra çok önceden de uyardığım panodaki siyasi şeyleri gösterdim ve bunların olmaması gerektiğini söylerken beni sallamamaya başladılar. Ben de resmini çekecektim, içlerinden birisi SAADET PARTİ’sinin gençlik kolu olan AGD’nin broşürünü aldı, “burada öyle bir broşür yok” deyip broşürü cebine koydu. Ben de burası MESCİD sonuçta karşıdakinin kişisel alanına giremem diyerek ona dokunmadım.

Can güvenliğim yok

-Olay İHH’nın posterini bu kez ben alınca çıktı: Arkada mescidde beni çekiştirmeye başladılar, sonra kendimi dışarı attım “şunun bir ifadesini alalım deyip” bir grup beni mescide sokmaya çalıştı. O sırada diğer kişi elimden posteri alınca “bırakın, kağıt bende” dedi ve öylecene saldılar. Siz video’da o son çekişmeleri görüyorsunuz. Ben de küçük bir sıyrıkla atlattım ama hala namazda güvenliğim var mı bilmiyorum, bu yüzden namaza benimle gelebilecek insanlar arıyorum. Ve de ODTÜ’de Araştırma Görevlisiyim, tartaklandığım için o arkadaşlar hakkında suç duyurusunda bulunabiliyor muyum?

İslamcı şeriatçı değilsen mescitte ifade özgürlüğü yok

-Not: Resimdekilerde İHH, Furkan Vakfı (kuytul hoca) vb. hep siyasi yayım yapan derneklerin ODTÜ mescidindeki posterleridir. Ben eleştirel bir şey astığımda direk yırtıyorlardı. Yani İslamcı/Şeriatçı v.b. değilsen mescitte öyle bir ifade özgürlüğünüz olmuyor”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mescit tartışmalarının yaşandığı ODTÜ’yü hedef alarak
“ODTÜ’de namaz kılan gençlerin üzerine saldırıyorlar. Yönetici kadrolar lafa geldiği zaman ‘Özgürlükçüyüz’ diyorlar. Sizin neyiniz özgürlükçü? Ellerine geçirdikleri bir dokunulmazlık zırhını bunlar maalesef bu tür aleyhte kullanma gayreti içine giriyorlar. Böyle bir şey olamaz, olamaz. Gereği neyse bunun da YÖK tarafından yapılması gerekir. Tabii ki bizler bunun da takipçisi olacağız” demişti. Erdoğan’ın bu açıklamalarının ardından YÖK, ilk kez iki genel kurulu üyesini incelemeci olarak görevlendirmişti.