07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Bir Tutam Dram
Bir Tutam Dram

Bir Tutam Dram

İzmir’in Dikili ilçesi Bademli ve Salihleraltı sahillerinde kaçak göçmen dramına her gün yeni bir sahne ekleniyor. Bu kez Midilli’ye geçen 10 yaşındaki Afgan kızından geride kalan, bir tutam saçta var o dram..

Kaçakların Avrupa’ya açılan kapı olarak gördükleri Yunan adalarına kaçakların genişi son zamanlarda hız kazandı. Alınan tüm tedbirlere rağmen kaçakların ölüme yolculuklarının önüne geçilemiyor. Muğla’nın Bodrum, İzmir’in Çeşme ve Çanakkale’nin Küçükkuyu sahillerinde jandarma ve sahil güvenliğin tedbirlerini artırması nedeniyle kaçaklar son zamanlarda umuda yolculuk için yoğun olarak Dikili sahillerini tercih etmeye başladı.

Salihleraltı Sahili’nden 79 kişiye birlikte bir lastik bota binerek Midilli’ye gitmek üzere denize açılanlar arasında 10 yaşındaki Afgan kızı da vardı. Ailesi pembe lastik tokayla at kuyruğu yapılmış saçlarını kesmişti. Çünkü Afgan kızının, bindiği botun alabora olması halinde suda ıslanıp, ağırlık yapacağı düşünülerek saçı kesilmi,şti. O kesilen saç bişr insanlık dramının en acı delili olarak sahilde kalmıştı.