07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Öcalan’la MİT mi Görüştü?
Öcalan’la MİT mi Görüştü?

Öcalan’la MİT mi Görüştü?

Önce Yalçın Akdoğan HDP ve PKK için “Öcalan’ı diri diri gömdüler” dedi. Ardından Habertürk’te tuhaf bir haber yayımlandı. Kaynak gösterilmeyen haber de Öcalan’ın ; “PKK ve HDP Suriye’de de, Türkiye’de de başarısız oldu” dediği öne sürüldü.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan 1 Kasım seçimlerinden sonra yaptığı açıklamada HDP ve PKK’ya yüklenerek sürecin Öcalan üzerinden yürütüleceğinin sinyalini vermişti.

“Öcalan’ı diri diri gömdüler”

“PKK’nın Türkiye’yi terk etmesi, tam anlamıyla eylemsizlik… Bunlar süreç için önem taşıyor. Vatandaşlarımız ne istiyorsa o yönde hareket ediyoruz. Çözüm süreci bağlamında İmralı’yla görüşülmesi için bu şartların yerine getirilmesi gerek. Öcalan’ı da oraya diri diri gömdüler.”

Yalçın Akdoğan’ın tartışma yaratan açıklaması için tıklayın

Yalçın Akdoğan’ın bu sözlerindeb bir kaç gün sonra Habertürk Gaztesi’nde kaynak gösterilmeden, tuhaf bir haber yayınlandı. Uzun süredir ailesi dahil kimseyle görüştülmeyen ve tecritte tutulan Öcalan’ın Yalçın Akdoğan’ı destekler bir açıklama yaptığı öne sürüldü.

Habere göre Öcalan, HDP’nin seçimden oy kaybederek çıkması ve sürecin başarısızlığa uğramasının nedenini PKK’nın kendisini dinlememesine ve HDP’nin de PKK ile birlikte yanlış politikalar izlemesine bağladı.

Öcalan: Hem Suriye hem Türkiye’de başarısız oldular

“Ben, ‘Silahların gölgesinde barış olmaz’ demiştim. Silahlar konuşurken, çözümden, barıştan söz edilemeyeceğini söylemiştim. Dinlemediler, haklı çıktım. PKK ve HDP için özeleştiri yapma vakti. Politikaları çöktü, başarısız oldular. En ufak olumsuzlukta silaha sarıldılar, devletle çatıştılar. Kazanımlar heba edildi. Örgüt çok fazla kayıp verdi”

Kimseyle görüştürülmeyen Öcalan’In bu açıklamayı kime yaptığı haberde yok.Bu durum Öcalan MİT’le mi görüştü sorusunu akıllara getirdi.

Öte yandan Abdullah Öcalan’ın avukatı Cengiz Çiçek, PKK liderinin HDP ve PKK’yı eleştirdiği yönünde beyanat verdiğine dair haberi yalanladı.