07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Öcalan’ı Diri Diri Gömdüler!”
“Öcalan’ı Diri Diri Gömdüler!”

“Öcalan’ı Diri Diri Gömdüler!”

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan dün gece NTV’nin canlı yayın konuğuydu.Çözüm sürecine ilişkin konuştu.PKK için “Öcalan’ı diri diri gömdüler”dedi.

NTV‘de konuşan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan,çözüm sürecinin akıbetine ilişkin ipuçları  verdi. İşte Akdoğan’ın o konuşmasından satırbaşları;

Çözüm Süreci nasıl devam edecek?

“Bizim şu anda konsantrasyonumuz PKK’nın hamlelerini boşa çıkartmak. Özerklik ilanı çöktü, kurtarılmış bölgeler çöktü, vur-kal eylemleri çöktü. Şimdi eş zamanlı olarak bizim reformlarımız, yatırımlarımız da devam ediyor. Ama onun ötesinde belli şartların oluşması lazım.

PKK’nın Türkiye’yi terk etmesi, tam anlamıyla eylemsizlik… ondan sonra diğer meseleler konuşulabilir.Bunlar tabi çok yanlış yaptılar. Bölge halkı da şikayetçiydi. Devletle görüşülüyor, seçimden sonra başlayacak dediler. Biz kendi yolumuzda yürüyoruz. Devletin ilgili kurumlarının İmralı ile görüşmesi vesaire daha önceki hükümetler döneminde de olmuş şeylerdir.”

“Öcalan’ı diri diri gömdüler”

“Ama çözüm süreci bağlamında o noktaya gelebilmemiz için bu şartların olgunlaşması gerekir. Öcalan‘ı da diri diri oraya gömdüler. Bunlar Erdoğan karşıtlığı yapıyor gibi görünüp Öcalan’ı batırmaya çalıştılar.”