07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Mission Completed
Mission Completed

Mission Completed

1 Kasım Seçimleri öncesi Hürriyet Gazetesi baskınıyla birlikte gündeme gelen Osmanlı Ocakları dağılıyor. Balıkesir ve Manisa’daki toplu istifaların ardından bu kez Batman Osmanlı Ocakları İl Başkanı Mehmet Zahat Kırtak, 5 ilçe teşkilatı üyeleri ile istifa kararı aldıklarını açıkladı.

Kırtak yaptığı açıklamada, il merkezi, Gercüş ve beldelerde faaliyet gösteren Osmanlı Ocakları teşkilat üyelerinin yapılan geniş katılımlı toplantıda istifa kararı aldığını, karar gereği yaklaşık 2 bin kişinin istifa ettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dernek faaliyetlerine ilişkin rahatsızlığını dile getirmesinin kararlarında etkili olduğunu ifade eden Kırtak, “Osmanlı Ocakları Batman il ve ilçe ile beldelerde teşkilat üyeleri, yapılan geniş katılımlı toplantı sonucunda 2 bin kişi ile istifa kararı aldık” dedi.

Batman teşkilatından 2000 kişi istifa etti…

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği 12 Kasım’da Başbakanlık’a bir yazı göndererek Osmanlı Ocakları Derneği’nin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın adını kullanarak yürüttüğü faaliyetlerden duyduğu rahatsızlığı iletmiş başbakanlık da bir genelge yayınlayarak bu yapıyı himaye etmediklerini duyurmuştu. Yaşanan bu gelişme üzerine osmanlı Ocakları teşkilatlarından Önce Manisa ve Balıkesir’de 400 ardından da Batman teşkilatından 2000 kişi istifa etti..

Osmanlı Ocakları, 1 Kasım seçimleri öncesi 7 Eylül’de dönemin AKP milletvekili Abdurrahim Boynukalın önderliğinde Hürriyet Gazetesini basmış, güvenlikçileri tartaklaladıktan sonra gündeme geldi.

 

abdurrahim

page_hurriyete-baskin-doner-kapi-ve-camlari-kiran-bir-grup-gazete-icine-girdi_261259947

Teşkilat için 1 Kasım öncesi AKP kanadından tek bir eleştiri gelmedi.Hatta Abdurrahim Baynukalın Hürriyet baskınından sonra AKP yönetim kadrosuna alınarak ödüllendirilmişti.