07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » IŞİD Petrolü Şavaşı
IŞİD Petrolü Şavaşı

IŞİD Petrolü Şavaşı

Türkiye’nin Rus uçağını vurmasından sonra sert mesajlar IŞİD Petrolü üzerinde düğümlendi. Putin IŞİD petrölü için Türkiye’yi açıkca suçlarken Erdoğan ona yanıt verdi. Havuz medyası IŞİD Petrolü için “DAEŞ Petrolünü Alan ESAD Pazarlayan Rusya” manşetleri ile çıktı.  IŞİD Petrolü tartışmasına Rusya’yı ziyaret eden Fransa Cumhurbaşkanı Hollande’de katıldı. Hollande  IŞİD Petrol rafinerilerini vuracaklarını söyledi.

IŞİD Petrolünde düğümlenen krizde yaşananlar;

Putin: Kimileri teröristleri hoş görüp yasadışı petrol ticaretinden para kazanıyor. Teröristleri ve onların yasadışı biçimde petrol, insan, uyuşturucu, sanat eseri ve silah ticareti yapmasının üstünü örtmekle kalmıyor, aynı zamanda bundan milyarlarca dolar kazanıyorlar.

Erdoğan: Şimdi diyorlar ki DAEŞ’ten (IŞİD) Türkiye petrol alıyorlarmış. Yetkili makamdakiler bunu söylüyor. Çok ayıp yazıklar olsun. Biz en büyük ithalatı Rusya’dan yapıyoruz. İran’dan yapıyoruz. Azerbaycan’dan doğalgaz yapıyoruz. Kuzey Irak’tan aynı şekilde alıyoruz. Bizim petrol aldığımızı iddia edenler bu iddialarını ispatla mükelleftir, aksi takdirde bu ülkeye kimse iftira atamaz. Ben onları müfteri olmakla sıfatlandırırım. DAEŞ (IŞİD) çıkardığı petrolü Esed’e satıyor Esed’e. Para kaynağı da belli. Biz bu noktaya gelmek istemezdik. Nasıl oluyor da bunun yanında yer alıyorsunuz ya? Yer alanlar insan haklarından bahsedebilirler mi? İşte biz bunların karşısına dikildiğimiz için menfaat şebekelerinin bu hoşuna gitmiyor.

Devlet Başkanı Putin 24 Kasım’da da yine IŞİD petrollerini gündeme getirmiş ve şunları söylemişti. “Rusya, Suriye’de teröristlerin kontrolünde bulunan bölgelerden Türkiye’ye yönelik kaçak petrol sevkiyatını epey zamandır tespit etmişti. Rusya uzun süredir Suriye’de teröristlerin denetimindeki bölgeden Türkiye’ye gönderilen petrolden haberdar. Teröristler, bu paradan finansman sağlıyor.”

Rusya Devlet Başkanı Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Hollande buluşmasında da yine gündem IŞİD petrolü oldu. Görüşme sonrası açıklama yapan Putin IŞİD petrolü ile Türrkiye’nin irtibatlı olduğunu öne sürdü ve “Türkiye yönetiminin Suriye’deki teröristlerden yasadışı yollarla Türkiye’ye petrol ihraç edildiğini bilmediğine inanmakta güçlük çekiyorum. Eğer bilmiyorlarsa, şimdi bilsinler” dedi. Putin ayrıca ” Suriye’den Türkiye’ye endüstriyel ölçeklerde gece gündüz yasadışı yollarla petrolün pompalanıyor” dedi ve Türkiye’yi açıkca tehdit etti.  “Teröre karşı çifte standart uygulayanlar, IŞİD ile ekonomik ilişki kuranlar ateşle oynuyor”

RAFİNERİLERİ VURACAĞIZ

IŞİD’in gelir kaynaklarının vurulması gerektiğini söyleyen Hollande, “Öncelikle petrol altyapısı vurulmalı. Bu onların temel gelir kaynağıdır” dedi.
IŞİD’den petrolü alanların teröristlere kontrolsüz miktarda para verdiğini belirten Hollande, “Biz, bu TIR konvoylarını ve IŞİD’in temel gelir kaynağı olarak hizmet eden rafinerileri vuracağız” diye konuştu.

SURİYE: RUS UÇAĞI İNTİKAM İÇİN VURULDU

Suriye Enformasyon Bakanı Umran Zuabi, Rus Su-24 savaş uçağının 24 Kasım sabahı Suriye sınırında düşürülmesinde Türkiye’nin petrol çıkarlarının payı olduğu iddiasında bulundu. RİA Novosti ajansına konuşan Zuabi, IŞİD’in Suriye’den Türkiye’ye gönderdiği petrol yüklü tankerlerin hedef alındığını, Rus uçağının da intikam için vurulduğunu öne sürdü. Zuabi, “Suriye hava sahası içindeki Rus uçağına uyarmaksızın saldırması bir kez daha Türkiye’nin yalan söylediğini gösteriyor” dedi.

 

“Putin Sevdası Niye Bitti?” haberini okumak için buraya tıklayın

“Putin Sert Vurdu” haberini okumak için buraya tıklayın

“IŞİD Petrolü ve Türkiye” haberini okumak için buraya tıklayın

“Asıl Mesele Türkmenler mi?” haberini okumak için buraya tıklayın