07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Erdoğan Irak’ta Sünni Bölgesi istiyor”
“Erdoğan Irak’ta Sünni Bölgesi istiyor”

“Erdoğan Irak’ta Sünni Bölgesi istiyor”

Şii Bedir Tugayı sözcüsü Kerim El Nuri, Russia Today’e konuştu…Şii sözcü, Erdoğan’ı Irak’ta sünni bir bölge yaratmaya çalışmakla suçladı, Türk askerlerinin hala tamamen çekilmemiş olmasını da buna bağladı..Kerim El Nuri, ellerinde Bilal Erdoğan’ın IŞİD’le iş yaptığını gösteren belgeler olduğunu da öne sürdü. 

İşte Şii Bedir Tugayı sözcüsü Kerim El Nuri’nin Russia Today’e verdiği röportajdan bölümler;

IŞİD militanları Türkiye’de tedavi görüp eğitiliyorlar

“Bir süre önce ele geçirdiğimiz telefonların içinde emirler, koordinatlar ve militanların hareketlerine dair bilgilerin yer aldığı mesajlar vardı. Problem şu ki IŞİD kendi kendine, hiçbir sebep yokken var olmadı. Birileri onların sınırları serbestçe geçmesine izin veriyor. Türkiye onlar için bir sığınak hâline geldi. Orada tedavi görüp eğitiliyorlar. Ben de Türkiye’nin IŞİD’i ne derece desteklediğini herkesin bilmesini isterim”

“Bilal Erdoğan’ın IŞİD yetkilileriyle ‘iş yaptığını’ gösteren fotoğraflar  var”

“Elimizde fotoğraflar, Bilal Erdoğan’ın yorumları ve onun IŞİD yetkileriyle nerede buluştuğunu gösteren belgeler var. Bunlar üzerlerinde oynanmamış belgeler. Photoshop yok. Bu çekimlerin hepsi gerçek. Bunlar, IŞİD komutanlarının kendileri tarafından ortaya döküldü.”

“Erdoğan, Irak’ı mezhepçi bir ayrışmanın içine sürüklemek istiyor”

“Türkiye’nin IŞİD’le olan ilişkisinin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı devirmek için başlamıştı. Bu, çok tehlikeli. Erdoğan, Irak’ın parçalara ayrılmasına katkı sunmak istiyor. Türk askerlerinin bu zamana kadar hâlâ Irak’tan çıkmamış olmasının nedeni de bu.”