07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Gezi İntikamı
Gezi İntikamı

Gezi İntikamı

Gezi olayları’na destek verdiği iddiasıyla özellikle havuz medyasının hedef gösterdiği Cem Boyner’e Borsa İstanbul Yönetim Kurulu uyarı verdi..,BİST Yönetim kurulu, Boyner Büyük Mağacılık’ın sermayesinin yüzde 82 eridiği öne sürülerek, “sermayeni güçlendir” dedi.

BİST‘in iddiasına göre Boyner Büyük Mağazacılık, bu yılın 9 aylık dönemini 47.8 milyon lira zararla kapattı.2014 sonunda 66 milyon TL olan özsermayesi, 17 milyon TL’ye geriledi.

Havuz’dan “Borsa’dan çıkacak iddiası
AKP’nin yayın organı olarak çalışan Sabah Gazetesi’nin haberine göre , Boyner Mağazacılık’ın yüzde 97.07’si Boyner Perakende’ye ait. Şirketin yüzde 2.93’ü ise halka açık. Cem Boyner, şirketi borsa kotundan çıkarmak için girişimde bulundu. Halen halka açık hisseleri geri almak için küçük ortaklara yapılan çağrı devam ediyor.

Boyner BİST’e “takipteyiz” dedi

Borsanın uyarısı üzerine Boyner Perakende ve Tekstil’den açıklama yapıldı. Açıklamada Boyner Mağazacılık’ın performansı ve özkaynak durumununun yakından takip edildiği belirtilerek, “Mevsimsel etkilerini detaylı olarak analiz etmekteyiz. Dördüncü çeyrek performansına bağlı olarak şekillenecek 2015 yıl sonu faaliyet sonuçları da bu kapsamda değerlendirilecek ve gereği halinde şirketin özkaynaklarının yeterli ölçüde artırılması için ana ortak olarak ilgili yasal mevzuat çerçevesinde gerekli işlemler tarafımızca yapılacaktır” denildi.

Boyner’den intikam mı alınıyor?

Holdingin yönetim kurulu başkanı Cem Boyner, Gezi Olayları sırasında sosyal medya üzerinden paylaştığı fotoğrafta “Ne sağcıyım ne solcu.Çpaulcuyum çapulcu” yazan bir pankartla resmini paylaşmıştı.Bu fotoğrafa AKP ve özellikle havuz medyasından sert tepkiler gelmiş, Boyner Gezi Olaylarını desteklemekle suçlenmıştı.

cem-çapulcu

Erdoğan: Bu çapulcuya haddini bildirin!

Dönemin başbakanı şimki Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan erttesi gün Ankara’da yaptığı mitingde Cem Boyner’i hedef göstermişti.

“Şimdi bakıyorum bir tanesi çıkmış, ‘ne sağcıyım, ne solcu çapulcuyum çapulcu‘ diyor. Hayırlı olsun. Sevgili kardeşlerim, sakın bu çapulcuları da ihya etmeyin ha. Bunları ihya etmeyin. Biliyorsunuz bunlar yıllarca bu milletin sırtından geçindiler. Ne demek istediğimi anlıyorsunuz değil mi? Dolaysıyla bu millete hakaret edenlere haddini bildirmek bu milletin görevidir. Hem de demokratik şartlar içerisinde”

BİST Boyner Grubuna uyarı yazısı gönderdikten sonra Havuz medyası coştu

Sabah Gazetesi koordinatörü “Boyner Holding’e kayyum atanır mı” diye bir twit atarak Gezi Olayları’nı hatırlattı.Akit Gazetesi de o twit’i haber yaparak sayfalarına taşıdı.

havuzcu

 

Bu iddiaya Boyner Grubu Twitter’dan yanıt vererek şunları yazdı: “Şaban Arslan’ın bugün Twitterdan yayınladığı iddiaları şirketimize açık bir saldırı ve iftira niteliği taşımaktadır. Tüm haklarımız saklı kalmak üzere gerekli işlemleri başlatacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.”