07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Bu Ziyaretin Perde Arkasını Rus Komedyenler Biliyor

Bu Ziyaretin Perde Arkasını Rus Komedyenler Biliyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu Ukrayna’ya gitti. Bu ziyarette gözden kaçan bir ayrıntıyı yine Gazeteport açıklıyor.

Davutoğlu’nun ziyareti geçen hafta ortaya çıkan Rus komedyenlerin Tayyip Erdoğan’ı işlettikleri ses kaydında vardı. Tayyip Erdoğan Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko sandığı komedyenlere ” Haftaya sayın Başbakanımız Ukrayna’yı ziyaret edecek. Bu ziyeretin de verimli geçeceğine inanıyorum. Sizi de yüksek düzeyli staratejik toplantıya bekliyorum. Kırım’la ilgili can sıkıcı haberler alıyorum. Kırım lideri Mustafa Kırımlıoğlu’nun evinde arama yapılmış. Bu konuyu uluslararası gündeme taşıyacağız. Turizmle ilgili Turizm bakanımla görüşeceğim. Bu işbirliğini yapabiliriz.” diyordu.

Rus Komedyenler “Hatta olan başbakanıma talimat veriyorum. Benim Başbakan senin başbakanla irtibat kursun hemen çalışmaya başlasınlar” demiş, Erdoğan da “çok teşekkür ediyorum” yanıtını vermişti.

Davutoğlu’nun Ukrayna ziyaretinin ayrıntıları henüz belli değil. Ama Erdoğan’ın işletildiği ses kaydında ana başlıklar belliydi. Onlar da ;
-Kırım Türklerinin sorunları
-Rusya’ya karşı Turizm İşbirliği
-Rus karşıtı stratejik komite toplantısı tarihi belirleme
-Milli Güvenlik Kurulu Sekreterliğinin karşılıklı görüşmelerinde alınan kararların uygulanması

İşte o skandal ses kaydındaki Ukrayna bölümü;

Vovan ve Leksus adlarıyla bilinen iki Rus komedyen, Vladimir Kuznetsov ve Aleksey Stolyarov Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko ve Başbakanı Yatsenyuk adıyla aramışlar ve bu görüşmeyi kayda almışlardı. Rusya medyasının dalga geçtiği trolleme için Türkiye hala resmen bu kaydın doğru olup olmadığı konusunda açıklama yapmadı.