07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Hayırlı İşler Kekilli
Hayırlı İşler Kekilli

Hayırlı İşler Kekilli

Murat Kekilli Yeni Yüzyıl’a verdiği röportajda Gezi Direnişi’nden yandaş sanatçılığa, 17- 25 Aralık Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarından cemaate, Güneydoğu’daki operasyonlardan Erdoğan’a kadar hemen her konuda konuştu…

İşte Kekilli’nin çok tartışılacak o röportajından başlıklar;

“17 25 Aralık İslam alemini zayıf düşürme teşebbüsüydü”

– Dünyanın hiçbir ülkesinde insanlar yemek yedikleri kaba tükürmezler. Bu sadece siyasi bir görüşe yapılan bir darbe ve bir ihanet değildir. Bu topyekûn İslam alemini zayıf düşürme ve hatta kırma teşebbüsü idi.

“Cumhurbaşkanım anlatınca cemaate karşı fikrim değişti”

– Sayın Cumhurbaşkanımız olayı detaylandırınca: Bir vatandaş olarak aziz milletimiz ne sıkıntı çekip ne düşünüyor ise ben de aynı sıkıntıları çekip aynı şeyleri düşünmeye başladım. Eli, dili, kalbi ile…

“Katil devlet’ diyen sanatçıların arkasında medya var”

– Esasen kitle iletişim araçlarını emir aldıkları merciler hasebiyle çok iyi kullandıklarını ve medya ile organize hareket ettiklerini rahatlıkla söyleyebiliriz. Çünkü yüz yılı aşkın bir süredir bu sistem bunlar tarafından bu şekilde kontrol ediliyor. Arada bir onlardan bağımsız gerçeği, iyiliği ve güzelliği anlatıp kötülükten men edenler çıktığında sesleri kısılıyor.

“Yandaş müzisyenim”

– Eğer Cenab-ı Hak’tan olmayı yandaş olarak nitelendiriyorsanız evet yandaş müzisyenim.

“Geziciler ‘helal lokma yenilecek yedirtmeem’ diyordu”

– Valla… Bilakis köprü yapılacak yaptırmaaaam, havaalanı yapılacak yaptırmaaaam, yerli araba yapılacak yaptırmaaaam, otoban yaptırılacak yaptırmaaaaam, uçağa binilecek bindirmeeeeem, teknoloji gelecek getirtmeeeem, velhasılı kelam helal lokma yenilecek yedirtmem! Gezi’deki sanatçı arkadaşlarımızın tek bir nokta tandaslı pragmatik ve dogmatik bir şekilde aynı dili kullanmaları karsısında elbette bu milletin bayrağını yükseltecek halkını ve vatanını muasır medeniyetler seviyesine yükseltecek sanatçılar da mutlaka ve mutlaka olacaktır. Müslümanların bu şekilde boynu bükük kalmasına müsaade etmeyecek sanatçıları düşünürleri siyasetçileri bu topraklar yine çıkaracaktır.

“Terör olaylarını Cumhurbaşkanıma isnad etmek Cenab-Hakka ihanettir”

– Cumhurbaşkanı’nı sevmeyebilirsiniz, fikirlerini benimsemeyebilirsiniz ancak terör olaylarını siyasallaştırıp Cumhurbaşkanı’na isnad etmek hem şehitlere hem şehit yakınlarına hem vatana hem milletimize, sanat camiasına, inancımıza ve hatta Cenab-ı Hakka varana kadar ihanettir. Burada suçlu aranıyorsa bu terörün kendisi ve terörü destekleyenlerdir. Tayyip Erdoğan’ı sevmemek başka bir şey vatan hainliği başka bir şey.