07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Olacak Şey Değil Ama Oldu
Olacak Şey Değil Ama Oldu

Olacak Şey Değil Ama Oldu

Ukrayna’da bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatesnuk ile yaptığı görüşmenin ardından açıklama yaptı.  Davutoğlu’nun gündemi ne tuhaftır ki geçen hafta Rus medyasında yayınlanan Erdoğan’ın komedyenler tarafından işletildiği ses kaydında söyledikleri ile aynı oldu

İşte Davutoğlu’nun açıklamasından satırbaşları;

“Ukrayna bizim için sadece komşu değil stratejik bir ortak ve kardeş ülkedir”

– Ukrayna bizim için sadece komşu bir ülke değil, stratejik bir ortak ve kardeş bir ülkedir. Ukrayna, bütün Avrasya’nın istikrarı için en önemli omurga ülkelerden biridir. Bugün birçok konuda, ortak bir perspektife sahip olmamızı görmekten memnuniyet duyuyorum.

“Kırım Ukrayna toprağı ve Kırım Tatarlarının asli yurdudur”

-Türkiye, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü tanımakta ve Kırım’ın ilhakını kesinlikle reddetmektedir. 1944 yılında Stalin tarafından trenlere bindirilerek gönderilen Kırım Tatarlarının haklarını savunmaktan bugün de memnuniyet duyuyoruz. Kırım, Ukrayna topraklarının bir parçasıdır ve Kırım Tatarlarının asli yurdudur. Bugün Rusya’nın gerek Kırım ve gerek Ukrayna’ya, gerekse Suriye’de ortaya koyduğu saldırgan tutuma karşı da ortak tavrı benimsiyoruz.

Serbest Ticaret Anlaşması

– Çok geniş bir heyetle, 6 Bakan, buraya geldik. Çok da güzel görüşmeler gerçekleştirdik. Serbest Ticaret Anlaşması’nın bir an önce devreye girmesi bizim için anlam taşıyor. Aldığımız karar çerçevesinde önümüzdeki günlerde bunu tamamlayabilmek için ekiplerimiz çalışacaklar.

Ukrayna başbakanı Türkiye’ye davet edildi

– Sayın Başbakanı tekrar Türkiye’de görmekten büyük memnuniyet duyacağım. Bakanlıklarımıza verdiğimiz talimatları, çalışmaları takip edeceğiz. Önümüzdeki aylarda Sayın Proşenko’nun ziyaretiyle Yüksek Düzeyli İşbirliği Toplantısı yapılacak. Sizi de ilk fırsatta Türkiye’ye bekliyorum.

Davutoğlu’nun gündemindeki konular Erdoğan’ın işletildiği öne sürülen ses kaydında aynen vardı. Ve Erdoğan “Başbakan gelecek bu konuları görüşecek” diyordu.