07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Yazana Ceza Yok, Alıntılayan Gazeteciye Dava
Yazana Ceza Yok, Alıntılayan Gazeteciye Dava

Yazana Ceza Yok, Alıntılayan Gazeteciye Dava

‘AKP’yi kurmadan önce Fetullah Gülen’den icazet aldı’ diyen CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, kendisine “Fethullah Gülen’le görüşen namerttir, ispat etmezsen namertsin” yanıtını veren AKP Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a, belge olarak AKP’ye yakın bir gazetecinin kitabını gösterdi. İşte TRT Haber Genel Müdürü yapılan ve daha sonra görevden alınan Star gazetesi eski yazarı Nasuhi Güngör’ün ‘Yenilikçi Hareket’ kitabının öyküsü.

Yazana Ceza Yok, Alıntılayan Gazeteciye Dava

Muharrem İnce’nin açıklaması;

“SENİN ARKADAŞIN YAZDI”

“Fethullah Gülen’le görüşen namerttir, ispat etmezsen namertsin” dedi. Ben de ona beraber giden kişinin bunu bana sağladığını söyledim. Zarar vermesin o kişiye diye 24 Haziran’dan sonra açıklayacağımı söyledim. Elimde bir kitap var. Nasuhi Güngör . 17-25 Aralık’tan sonra TRT Haber Dairesi Başkanı yaptı. Bu arkadaş bir kitap yazmış. Kitabın 89. sayfdasını okuyorum. Erdoğan sen de dinle ama sakın kumandayı duvara atma. “Erdoğan 2000 yılı Mayıs ayında uzun süredir orada yaşayan Fethullah Gülen ile bir araya geldi” Yani 2000 yılının mayıs ayında Erdoğan’ın Gülen’le görüştüğünü kendisinin yakın arkadaşı yazmıç Bana 100 bin liralık dava açmış. ‘Darphaneyi sana bağlayalım da sıcak sıcak ye bari. Muharrem İnce ‘ye 100 bin liralık dava açtın da, arkadaşına dava açtınmı ya da tekzip ettin mi sen. Erdoğan kitap okumuyor. Heralde arkadaşları o kısmı çıkarıp özet vermişler.”

Nasuhi Güngör’ün Yenilikçi hareket Kitabında başka neler vardı?

TOPLATMA KARARI YOK AMA PİYASADA BULUNMUYOR

Nasuhi Güngör ‘ Yenilikçi hareket ‘ kitabını 2001 yılında yazdı.“Yenilikçi Hareket. Yeni Dünya Düzeni ekseninde bir değerlendirme”. Eylül 2001’de basıldıktan sonra yeni baskı yapılmadı. Hakkında toplatma kararı da bulumayan kitaba piyasada ulaşmak mümkün değil.

KİTABA DAVA YOK ALINTILAYAN GAZETECİYE DAVA AÇILDI

Gazeteci Mustafa Hoş, Erdoğan’ın biyografisini anlattığı ve hakkında 6 ayrı dava açılan BİGBOSS kitabında Nasuhi Güngör ‘ün “Yenilikçi Hareket. Yeni Dünya Düzeni ekseninde bir değerlendirme” kitabından alıntı yaparak “Erdoğan’ın dış güçler sayesinde iktidara geldiği vurgulanıyor” cümlesini ve konuyu kitabına taşımıştı. Tayyip Erdoğan’ın başvurusu üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı “cumhurbaşkanına hakaret suçunu işlediği iddiasıyla Mustafa Hoş’un ifadesine başvurmuş, Mustafa Hoş’un TCK 299’a göre 1 yıldan 4 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

Gazeteci Mustafa Hoş BİGBOSS kitabıyla ilgili detayları şöyle paylaştı;

DAVUTOĞLU’NA ‘SARAY DARBESİ’NDE DE GÜNGÖR’ÜN İZİ VAR

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında yaşanan “Pelikan” krizinden sonra AKP’nin olağanüstü kongre kararı alması ve Davutoğlu’nun koltuğu bırakması sonrası da Nasuhi Güngör gündeme getirmişti.

20 Nisan’da A Haber’de yayınlanan “Toplumsal Hafıza” programına katılan Star gazetesi yazarı Nasuhi Güngör , “Artık AK Parti Davutoğlu ile yoluna devam edemez” demiş ve bu sözler Star gazetesinden kovulmasına neden olmuştu. Ardından da TRT binasına girişinin bile yasaklandığı haberleri medyaya düşmüştü.Başta programa katılan bir diğer isim olan Yeni Akit yazarı Serdar Arseven olmak üzere, birçok yandaş isim de Nasuhi Güngör ‘ü “fitne çıkarmakla” suçlamıştı. Öyle ki “Pelikan dosyası” ilk ortaya çıktığında da yine bu işte de Nasuhi Güngör ‘ün parmağı olduğu iddia edilmişti.