07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Siirt’te PKK Saldırısı: 6 şehit 7 yaralı
Siirt’te PKK Saldırısı: 6 şehit 7 yaralı

Siirt’te PKK Saldırısı: 6 şehit 7 yaralı

Siirt’in Eruh ilçesi kırsalındaki Ormanardı Üs Bölgesi’ne PKK tarafından ağır silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda 6 güvenlik korucusu şehit oldu, 3 güvenlik korucusu ve 4 asker yaralandı. Yaralılar, Siirt Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Siirt’te PKK Saldırısı: 6 şehit 7 yaralı

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, sabah saatlerinde meydana gelen saldırının ardından hastaneye gelerek yaralı askerler hakkında görevlilerden bilgi aldı.

Saldırıda aralarında asker ve güvenlik korucularının da olduğu güvenlik görevlilerinden şehit ve yaralılar olduğu bildirildi. Bölgede operasyonlar sürüyor.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, bölgede kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyonlar başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, “30 Nisan 2018 tarihinde Ormanardı köyü kırsalında, yol yapım çalışmasında emniyeti sağlayan güvenlik güçlerimize bölücü terör örgütü PKK’lı teröristlerce düzenlen saldırıda; 6 Güvenlik Korucusu şehit olmuş, 3 Güvenlik Korucusu, 4 asker yaralanmıştır. Yarılı güvenlik güçlerimiz ivedi bir şekilde Siirt Devlet Hastanesine kaldırılarak, tedavi altına alınmıştır. Olayı gerçekleştiren PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla bölgede geniş çaplı hava destekli operasyon başlatılmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırılarda hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman güvenlik güçlerimize acil şifalar diliyoruz” denildi.