07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Erdoğan’dan ‘Tahsil’ Açıklaması
Erdoğan’dan ‘Tahsil’ Açıklaması

Erdoğan’dan ‘Tahsil’ Açıklaması

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ekonomide yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmesinde ”Ben ekonomi tahsili gördüm o günden bugüne hocalarımız bize özellikle ‘ekonomi cesaret ister’ derlerdi” ifadesini kullandı.

Erdoğan’dan ‘Tahsil’ Açıklaması

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Habertürk TV, Show TV ve Bloomberg HT ortak canlı yayınında Habertürk TV Genel Müdürü Veyis Ateş’in sorularını yanıtladı. Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

‘Ben ekonomi tahsili gördüm…”

”Ben ekonomi tahsili gördüm o günden bugüne hocalarımız bize özellikle ‘ekonomi cesaret ister’ derlerdi. Daha sonra ben siyasi hayatımda ona şunu ilave ederdim; hayatta siyasette cesaret işidir. Bunu göze alamayan buna hiç girmesin. Belli bir bedeli ödemeyi göze alacaksın. Biz 81 ili dolaştık. Muhalefetin böyle birşeyi olmadı. Bağlumdaki ziyaretimizde gittik gayet güzel vatandaş bizi bağrına basıyor”

Kabine ve parlamento dengesi

Kendisine Beyanneme ve bakanların durumu sorulan Erdoğan ”Bu biraz da arkadaşlarımızın kendi tercihleri. Onlar farklı düşünceler içinde de olmuş olabilirler. Siz aday olmayın diye böyle bir şey söz konusu değil.” yanıtını verdi.

”Parlamentodan kabineye alınacak olan arkadaşlar sebebiyle o sayı azalıyor.” diyen Cumhurbaşkanı, ”Parlamentodan istifa ederek kabineye bakan alırsanız onu parlamentoda kaybediyorsunuz. Ağırlıklı olarak kabineyi dışarıdan oluşturacaksınız. Parlamentodaki sayı çok önemli. Güçlü hükümet diyorsak güçlü meclis ile oluşturacaksınız. Burdaki sayı bu bakımdan çok öenmli.” ifadelerini kullandı.

1 veya 2 başkan yardımcısı

Görünmeyen ama cumhurbaşkanı ile ilintili olan birimler olacağını ifade eden Erdoğan, ”Bunların detaylarını son düze çıktığımız anda, bunların hepsini açıklamaya başlayacağız. başkan yardımcısı sayısı 2 olabilir, daha fazla olabilir. Hedef bir veya iki.” bilgisini paylaştı.