07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » FETÖ İle Mücadele İçin Kurulmuştu… Direktörü Gözaltında
FETÖ İle Mücadele İçin Kurulmuştu… Direktörü Gözaltında

FETÖ İle Mücadele İçin Kurulmuştu… Direktörü Gözaltında

15 Temmuz’dan sonra Harp Akademileri Komutanlığı yerine kurulan Milli Savunma Üniversitesi’nin Teşkilat Şube Müdürü Albay Kadir Atakan, FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla tutuklandı. Atakan’ın tutuklanması üniversitede de şaşkınlıkla karşılandı.

FETÖ İle Mücadele İçin Kurulmuştu… Direktörü Gözaltında

Cumhuriyet gazetesinden Sertaç Eş’İn haberine göre, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde ‘kripto’ FETÖ mensupları olduğu iddiasıyla yapılan gözaltı ve tutuklamalar devam ediyor. Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Teşkilat Şube Müdürü Kıdemli Albay Kadir Atakan da gözaltına alınmasının ardından tutuklanarak cezaevine konuldu.

FETÖ üyeliği gerekçesiyle hakkında tutuklama kararı çıkan ve cezaevine konulan bir albayın görevi dikkat çekti. MSÜ Teşkilat Şube Müdürlüğü görevini yürüten Topçu Kıdemli Albay Kadir Atakan’ın tutuklanması üniversitede de şaşkınlıkla karşılandı.

Kuruluşunda çalıştı

Milli Savunma Üniversitesi, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin ardından eski Harp Akademileri Komutanlığı yerine kuruldu. İstanbul Maslak’taki yerleşkesinde faaliyete başlayan MSÜ, henüz yüzde yüz faaliyete geçmedi ve kuruluş çalışmalarını sürdürüyor. Üniversiteye rektör olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından, Prof. Dr. Erhan Afyoncu atandı. Albay Atakan’ın ilk günden bu yana üniversitenin kuruluş çalışmalarından sorumlu Teşkilat Şube Müdürlüğü görevini yürütmesi ise güvenlikle ilgili birçok soru işaretini tekrar gündeme getirdi. Askeri kaynaklar, son operasyonlarda başka bazı kritik görevlerde bulunan subayların hakkında da tutuklama kararı verildiğine dikkat çekiyor.

‘YENİ DÖNEM ASKERİ’ YETİŞTİRECEKTİ

Yeniden yapılanma kapsamında Kara, Hava ve Deniz harp okulları MSÜ’ye bağlı olarak faaliyet yürütüyor. Üniversitenin kuruluş amaçlarından bir TSK içindeki cemaat örgütlenmesinin önüne geçebilmekti. Ayrıca MSÜ, TSK’nin kurmay subay ihtiyacını gidermek için yeni yaklaşımlarla yeni dönem askerlerini yetiştirme iddiası taşıyor. Darbe girişiminin ardından TSK’de ortaya çıkan kurmay ve karargâh subay açığını kapatmak amacıyla MSÜ’de hızlandırılmış eğitimler gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın okula “Geleceğin subayını yetiştirme” görevi verdiği biliniyor.