07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Diploma Tartışması Yeniden Meydanlara İniyor
Diploma Tartışması Yeniden Meydanlara İniyor

Diploma Tartışması Yeniden Meydanlara İniyor

Konya’nın Ereğli’de İlçesi’nde konuşan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, önümüzdeki günlerde diplomasını açıklayacağını söyledi.

Diploma Tartışması Yeniden Meydanlara İniyor

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Konya’nın Ereğli İlçesi’nde halka hitap etti. Önümüzdeki günlerde diplomasına açıklayacağını söyleyen İnce özetle şöyle konuştu:

Ben Türk, Kürt diye ayırmam. 81 milyonu da seviyorum. Beni gönlüm zengin. AKP demeyeceğim, AK Parti diyeceğim.

Benim cumhurbaşkanlığı döneminde yargıçlar ayağa kalmayacak. Çünkü beni de yargılayacaklar.

Çiftçimiz zulüm görüyor resmen. Türkiye dünyada buğdayın ana vatanı. Biz her yıl 5 milyon ton buğdayı dışarıdan alıyoruz.

Mazot yüzde 27 arttı. Ereğlili kardeşim fakirleşiyorsun. Cebinden birileri paranı çekiyor. Böyle olduğu için et ithal ediyoruz. Böyle olduğu için buğday ithal ediyoruz. Borç içinde yaşıyoruz borç. 16 senedir aynı doktora gidiyorsun. Yine aynı doktora gidersen kalp krizinden gidersin. Yapılacak iş doktoru değiştireceksin. Bundan kurtulmamız lazım. Tamam mı?

Bir çiftçi traktörü römorkla geri geri yanaştırıyorsa işi biliyordur değil mi? Ben geri geri yanaştırıyorum traktörü. 11 yaşında babam beni traktöre oturttu.

Ben cumhurbaşkanı olduğumda üniversite öğrencileri hiçbirinizi ayırt etmeden 19 Mayıs’ta gençli bursu, 29 Ekim’de cumhuriyet bursu 500 lira vereceğim. Öğrenci kimliği gösteren her çocuk bütün müzelere ücretsiz girecek.

O meydanlarda gelip, tezek diyecek, pislik diyecek, ben gelecek diyeceğim.
Laf mı bu ya? Ben sana şöyle derim o zaman: Testinin içinde ne varsa ağzından o akar derim. Mustafa Kemal bazı pislikleri denize dökmüştü. Demek ki bazıları geri dönüyor.

Sizlerden bir avuç pirinç istiyorum. Bana bir avuç pirinç verin, size bir kazan pilav yapayım.

Bana “Muharrem İnce sana oy vereceğiz ama diploman var mı?” diye sorabilirsiniz. Diplomamı önümüzdeki günlerde mezun olduğum okulun önünde açıklayacağım.

Sözleşmeli öğretmenliği kaldıracağız, kadrolu olacak. Otizimli çocuklarımıza kaynak aktaracağız. 81 milyonluk memleket çocuklarına bedava sınav yapamıyorsa yazıklar olsun öyle memlekete.