07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » CHP’den 15 Vekilin İstifasını 5 Gün Önce Söylemişti

CHP’den 15 Vekilin İstifasını 5 Gün Önce Söylemişti

İYİ Parti’nin seçimlere katılabilmesi için, 15 CHP’li milletvekili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla istifa ederek İYİ Parti’ye katıldı. CHP heyeti, TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek 15 milletvekilinin isimleri tek tek açıklandı. CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, “Bu adım demokrasinin önüne koyulan tuzağı kaldırma adımıdır” dedi. CHP’nin kararı gündeme adeta bomba gibi düştü… 15 vekilin istifa ederek İYİ Parti’ye geçebileceği konusu gazeteci Mustafa Hoş, 5 gün önce yani 17 Nisan 2018’de DW Türkçe’de katıldığı  ‘Nevşin Mengü ile Bire Bir’ programında dile getirmişti.

CHP’den 15 Vekilin İstifasını 5 Gün Önce Söylemişti

İşte gazeteci Mustafa Hoş’un Bahçeli’nin erken seçim açıklamasını yaptığı Salı günü DW Türkçe’de yaptığı o açıklamasından başlıklar;

-AKP sişyasi bir yapılanma değil rant yapılanmasıdır. Rant tahakkümüdür bu aslında.Parayla Erdoğan ballı börektir. Ama bir tercih yapılması gerekirse Erdoğan’ı değil, parayı seçerler.

-Erken seçin CHP’nin işine gelir. Kılıçdaroğlu ne yaparsa yapsın, kurultayda Muharrem İnce’ye verilen oyun bir anlamı vardı. Seçim bu ortamı yatıştırır ve CHP’yi rahatlatır.

-Tek ses olarak başkanlığı boş ver, parlamenter sisteme dönücez diye vaat edilmeli. Kimin aday olacağı da çok önemli olmaz… Bu yetkiler adamı delirtir. Eski Erdoğan bile bu yetkileri görse karşı çıkar.

-İYİ Parti seçim yasasının 36. maddesine göre mecliste grup kurarsa seçime direk olarak katılabilir. İYİ Parti’nin şu anda 5 milletvekili var. CHP’den 15 milletvekili geçerse sorun çözülmüş olur.

İşte DW Türkçe’deki programdan o bölüm;