07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Çelecır Diye Uzay Aracı Var ya, Cıvatalarını Gevşetip Biz Düşürdük”
“Çelecır Diye Uzay Aracı Var ya, Cıvatalarını Gevşetip Biz Düşürdük”

“Çelecır Diye Uzay Aracı Var ya, Cıvatalarını Gevşetip Biz Düşürdük”

Bursevi’nin yayınladığı bir video sosyal medyada gündem oldu. Nakşibendi lideri Şeyh Ahmet Yasin Bursevi, 1986’da kalkışından dakikalar sonra infilak eden Challenger uzay mekiğini kendilerinin düşürdüğünü iddia etti.

“Çelecır Diye Uzay Aracı Var ya, Cıvatalarını Gevşetip Biz Düşürdük”

Nakşibendi lideri Şeyh Ahmet Yasin Bursevi, 1986’da kalkışından dakikalar sonra infilak eden Challenger uzay mekiğini kendilerinin düşürdüğünü iddia etti. Nakşibendilerin lideri Şeyh Nazım Kıbrisi öldükten sonra yerine Şeyh Ahmet Yasin Bursevi geçti. Bursevi’nin yayınladığı bir video sosyal medyada gündem oldu. Videoda, 28 Ocak 1986’da kalkışından dakikalar sonra infilak eden Challenger uzay mekiğini kendilerinin düşürdüğünü iddia etti.

Bursevi olayı şöyle anlattı:

“Bu Challenger diye bir uzay aracı fırlattılar ya. O tam fırlatıldığı zamanda Habbe’nin içindeydik. Bak yazılıdır o da. Habbe’nin içerisindeydik, Ahmet amca Hızır Aleyhiselam’dan yardım istedi. Televizyon yok, hatmenin içerisindeyiz. Fırlatıldı hala niye patlamadı diyor Ahmet amca. Sesli konuşuyor, duramıyor. Mehmet Emin amca da dedi ki ‘Ahmet merak etme cıvatalarını gevşettik biraz sonra bu düşecek.’ Yemin ediyorum, saatle yazdık oraya. Dediği saatte tam saniyesi saniyesine ertesi gün haberlerde dinledik. O saatte Challenger patladı” (Kaynak: Oda TV)