07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Savcı, Nişanlasıyla Tartıştı, Polisle Birlikte Yurdu Bastı
Savcı, Nişanlasıyla Tartıştı,  Polisle Birlikte Yurdu Bastı

Savcı, Nişanlasıyla Tartıştı, Polisle Birlikte Yurdu Bastı

Samsun’da Cumhuriyet Savcısı Ahmet İlyas Tolar, tartıştığı üniversite öğrencisi nişanlısı telefonunu açmayınca, sabaha karşı polislerle birlikte genç kızın kaldığı yurda gitti. Nişanlısıyla görüşmek isteyen, ancak saat uygun olmadığı için izin verilmeyen Savcı Tolar, “Ben savcıyım, çağırın gelsin” diye bağırınca öğrenciler ayağa kalktı. Cumhuriyet Başsavcılığı savcı ile ilgili inceleme başlattı. Akşam saatlerinde Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı da konuya ilişkin bir açıklama yaparak, Hakimler Savcılar Kurulu tarafından inceleme başlatıldığını belirtti.

Savcı, Nişanlasıyla Tartıştı, Polisle Birlikte Yurdu Bastı

Olay, geçen 3 Mart Cumartesi günü saat 03.00 sıralarında meydana geldi. 2016 yılındaki kararname ile Erzurum Cumhuriyet Savcı adaylığından Samsun Cumhuriyet Savcılığı görevine atanan Ahmet İlyas Tolar, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi 3’üncü sınıf öğrencisi olan nişanlısı ile tartıştı. Tartışmanın ardından genç kız, savcının telefonlarına cevap vermedi.

Bunun üzerine sabaha karşı yanında polislerle yurda giden Savcı Tolar, nişanlısıyla görüşmek istediğini söyledi. Yurt görevlilerinin bunun için uygun bir saat olmadığını ifade edince, Ahmet İlyas Tolar, kendisinin Cumhuriyet Savcısı olduğunu belirtti, iddiaya göre, “Ben savcıyım, çağırın gelsin” diye bağırdı. Görevliler, odasına gittikleri genç kıza, savcının görüşmek istediğini iletti. Genç kız ise, “Ben böyle birini tanımıyorum” yanıtını verip, inmedi.

YURT AYAĞA KALKTI

Aldığı cevap karşısında sinirlenen Savcı Ahmet İlyas Tolar, nişanlısının odasına gitmek istedi, ardından da güvenlik kamerası kayıtlarını istedi. Gürültüler üzerine yurttaki öğrenciler uyandı. Araya polis ve yurt görevlileri girince, Savcı Tolar, nişanlısı ile görüşemeden yurttan ayrıldı. Olayla ilgili Samsun Kredi Yurtlar Bölge Müdürlüğü tutanak tuttu.

BAŞSAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan Samsun Cumhuriyet Başsavcılığınca konuya ilişkin açıklama yapıldı.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, 11 Mart’ta bazı internet sitelerinde yayınlanan “Nişanlısı ile tartışan savcı sabaha karşı öğrenci yurdunu bastı” başlıklı haberlerle ilgili kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtildi.
Haberde adı geçen A.İ.T’nin 2016 yılında Samsun Adliyesine atandığı ve halen Samsun Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptığı kaydedilen açıklamada, olayla ilgili savcı A.İ.T’nin bilgisine başvurulduğu ifade edildi.

Açıklamada, savcının “Kredi Yurtlar Kurumunda kalmakta olan nişanlısıyla telefonda tartıştığını, tartışma sonrası nişanlısının gönderdiği mesajlardan intihar edebileceği kaygısına kapıldığını, uygun olmayan bir saatte kız yurduna giderek hayatından endişe duyduğu nişanlısıyla görüşmek istediğini” Başsavcılığa beyan ettiği aktarıldı. Açıklamada, “Kredi Yurtlar Kurumu ve Emniyet Müdürlüğünden olaya ilişkin tutanaklar celbedilmiş, olay hızlıca Hakimler Savcılar Kuruluna (HSK) bildirilmiş ve HSK tarafından inceleme başlatılmıştır. İnceleme sonucu verilecek karar doğrultusunda işlem yapılacaktır.” ifadelerine yer verildi.