07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Bir Damadı FETÖ’den Kaçak, Diğeri Kayyum”
“Bir Damadı FETÖ’den Kaçak, Diğeri Kayyum”

“Bir Damadı FETÖ’den Kaçak, Diğeri Kayyum”

İYİ Parti Genel Başkanı ve partisinin Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener canlı yayında açıklamalarda bulundu. Akşener, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın damadı için “FETÖ’den kaçak şimdi. Damadının iş yerine kayyum atandı, kayyum kim? Yine damadı” dedi.

“Bir Damadı FETÖ’den Kaçak, Diğeri Kayyum”

İYİ Parti Genel Başkanı ve partisinin Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener , Liderler FOX’ta programında açıklamalarda bulundu. Akşener’in açıklamalarından başlıklar şöyle:

“İğne ucuyla oy topluyoruz. Erdoğan dolaylı olarak cevap veriyor aslında. Erdoğan çok yorgun ve çok konuşuyor. Kınayı adanmışlık olarak kullanıyoruz. O yüzden ben de yaptırıyorum. 2015’teki cumhurbaşkanlığı seçiminde açılım gümbürteye gitti. Hendek harekatı adı altında farklı bir mücadele oldu. Önleyici tedbirlerdir esas olan. Seçime kurban edildiği zaman dış politika ve terör o zaman sıkıntı olur.

Cumhuriyete şükran duyuyorum. Cumhuriyeti kuran iradeye saygı duyuyorum. Çok büyük müteşekkirim. İkinci turda Erdoğan’ı evde dinlenmek üzere istirahate göndereceğim. Saha bunu gösteriyor. Saha çok önemlidir.

Kadınlara vaatler

Kadınlara öncelikle son on yılda artan şiddet, istismarda iyi hal indirimini kaldırmayı vaat ediyorum. Kadını evinde muhafaza edeceğiz şiddet uygulayan erkekleri terapi evlerine göndereceğiz ve tedavi edeceğiz.12 yaş kuralı iğrenç bir şey. Kadınlarda bir suç arama mantığı kaldırılacak. Şiddet gören kadın veya çocuğa eşit muamale göstereceğiz. İşsizlerimizin %36’sı kadın. Kadınlara iyimser ayrımcılık uygulayacağız. Ben kendimi dindar olarak tanımlayan kadınım. 37 yaşında politikaya başladığımda dini,sosyal alanda cinsiyet anlamında bir tacize uğramadım. Taa ki bu zamana kadar.

Rize Belediye Başkanı “İkinci eş olarak Kürt eşi alalım ve çözelim” demişti. Engellememiz lazım. Samsun İl Başkan Yardımcısı da “Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer” dedi. Ben Diyanet’in sayfasında böyle abuk sabuk şeyler görmemeliyiz.

Atatürk’ün kız evlatları üzerinden yatak odası muhabbeti yapıldı. O devrin çocuğuna da hakaret eden bir şeydi. Saray’da ağırlandı bu kişi. Bu bir zihniyet. Atatürk annesine genelevde çalışıyor denildi. Hukuk devreye girmeliydi. Benim mitinglerimde kadınların yoğun olmasının sebebi bıktı, usandılar artık.

Türkiye’de ilk defa üçüncü bir yol oldu. Biz birbimizi iyi tanıyoruz. Tayyip Bey kutuplaştırarak kazandı. Erdoğan ile baş etmek için geç kalmış olabilirim. Dip dalga geliyor. Diğer adayların hepsi ikinci turda Erdoğan’a kaybediyor. Bu kadar yetki bana bile verilmemeli.

Demirtaş açıklaması

Demirtaş sanık, hükümlü değil. Adaylığı da onaylandı. Cumhurbaşkanı adayının kaçma gibi durumu olmayacağına göre hakimler insiyatif kullanmalıydı. Eşit yarışılmalıydı.

Buldan’a yanıt

Buldan’a saygı duyarım oy vermemesi ne ilişkin. Demokrasi derken bir tarafta bir grup seçmenin oyunun cebinde olduğu iddia etmek çelişkidir. Hendeklerin açılmasında valiler göz yumdu. FETÖ’den en çok mağdur olan insan bizim partimizde. ”

‘Kahraman’ın damadı FETÖ’den kaçak’

İsmail Kahraman damadı FETÖ’den kaçak şimdi. Damadının iş yerine kayyum atandı, kayyum kim? Yine damadı. Milletin seçtiği belediye başkanları ağlaya, zırlaya gittiler. Damadı, FETÖ’nün açtığı okullardan mezun. AKP içinde herkesin çarşaf çarşaf fotoğrafı var. Ama ne hikmetse ortada siyasi ayak yok. FETÖ’ye yardım ve yataklık yapanların da mahkemeye çıkarılması zorunluluktur.

 

“Bana FETÖ’cü diyorlar, ispatlamayan …”

O dönemde Bahçeli’nin 17-25 Aralık saati vardı. AKP’yi 40 çeşit şeyle yıkayacaktı. O günün şartlarında 17-25 Aralık’ı MHP bünyesindeki milletvekili olarak hepimiz ‘Hırsızlık’ olarak gördük. 1 Kasım’a giderken STV’nin önünde genel başkanyardımcıları polisle dövüştüler. Binlerce şey dağıtıldı. Dönüyoruz, Tayyip Bey’in kurduğu oyuna. Onu yenmek için işbirliklerine gidilir. Şimdi herkesin benim için FETÖ’cü demesini hayretle karşılıyorum. Kim bana en çok bağırıyorsa bilin ki o FETÖ’cüdür. Sayın Erdoğan bana hiç FETÖ’cü demedi. İki buçuk yıldır bu bana deniliyor. Bakanlar, en son Bekir Bozdağ. Başbakan benim FETÖ’den talimat aldığımı söyledi. Benim bir dokunulmazlığım yok, bana ne zamandır FETÖ’cü diyorlar ama dokunan yok. Ya devlet ciddiyeti yok, Ya da aleni bir iftira var. Ben de iftirasını ispatlamayan ‘Şerefsizdir’ diyorum.

Af tartışması

Seçime az bir süre kala af konusunun konuşulmasını doğru bulmuyorum. Bahçeli’nin neden bu kadar ısrar ettiğini de bilmiyorum. Onu Erdoğan cevaplamalı.

Bedelli askerlik

Ben bedelli askerliği seçime giderken kullanılmasını doğru bulmuyorum. İkincisi bedelliyi talep eden gençlerin çoğunluğu dönüp geldiğinde işe giremeyecek endişesi duyanlar yani zengin çocukları değiller. Öncelikle Afrin’de şimdi de Kandil’e gidilirken ordunun içinde bulunduğu durum var. Böyle bir pozisyonda biz askerliği İlker Başbuğ döneminde başlayan biraz daha profesyonelleştirecek bir bakış açısıyla yorumluyoruz. Bir milyona yakın bedelli bekleyen var. O sürenin kısaltılması gerektiğini düşünüyorum ve ordunun da eskisi gibi milli bir hale gelmesi için restorasyona ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz.

600 milletvekili

600 milletvekili bence fazla. Bunun azaltılması lazım. Etkin çalışmak için bu gerekli. 8 sene Meclis yönettim ben, hiç konuşmadan 8 seneyi tamamlayan milletvekilleri biliyorum.