07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Bu Açık Bir Muhtıradır”
“Bu Açık Bir Muhtıradır”

“Bu Açık Bir Muhtıradır”

FOX TV’de Çalar Saat programında konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İbrahim Kalın ve Hulusi Akar’ın Abdullah Gül’ü ziyaret ettiği haberlerine ilişkin “Bu ziyaret otomobille gerçekleştirilmiş değil, bendeki bilgilerin doğruluğu kesin. Bu ziyaret bir helikopterle sayın Gül’ün konutunun bahçesine inilerek yapılmış bir ziyarettir. Bu açık bir muhtıradır “dedi.

“Bu Açık Bir Muhtıradır”

FOX TV’de Çalar Saat programında konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, ‘Cumhurbaşkanı adayınızı ne zaman açıklayacaksınız?’ sorusuna ‘1 Mayıs ile 5 Mayıs arasında bir tarihte adayımızı açıklayacağız’ şeklinde cevap verdi.

“Salı önemli bir gün”

Altay “Siyasette imkansız diye bir şey yoktur. Her isim konuşulabilir. Siyasette görüşmem, konuşmam diyorsan siyaset yapma. Ancak çok büyük olasılıkla adayımız CHP üyesi olan bir kişi olacak. Şu anda ben de bilmiyorum. Şunu biliyorum, Türkiye’yi kucaklayıcı, kapsayıcı bir isim olacak. Adayı açıklamak için son güne kadar beklenileceğini tahmin etmiyorum. 1 ile 5 Mayıs arasında açıklanır diye düşünüyorum. Salı önemli bir gün, 1 Mayıs. Salı sallanabilir.” ifadelerini kullandı.

“Bu ziyaret bir helikopterle sayın Gül’ün konutunun bahçesine inilerek yapılmış bir ziyarettir”

Altay, açıklamasının devamında “Son zamanlarda Tayyip Erdoğan üzerinden AK Parti çevreleri üzerinden Sayın Gül’ün bu şekilde yıpratılmasını ismi üzerinden çok yüksek spekülasyonların oluşmasını doğru bulmuyorum. Siyaset yapılacak ama yıpratılarak değil. Sayın Cumhurbaşkanı AKP Genel Başkanı sayın Gül’ün adaylığından oldukça rahatsız olmuş olabilir ama müdahale çok vahim. Demokrasimiz adına çok vahim. Ben hep söylerim demokrasimize 27 Mayıs’ta, 12 Mart’ta, 12 Eylül’de, 28 Şubat’ta, 27 Nisan’da ve 15 Temmuz’da 20 Temmuz sivil darbe olmak üzere 7 müdahele gerçekleşti bu sekizincidir. Bu tavır bu duruş şudur; 28 Şubat’ın bir parça hafifi, 27 Nisan’ın e – muhtıranın çok daha ağırıdır. Ve bu ziyaret otomobille gerçekleştirilmiş değil, bendeki bilgilerin doğruluğu kesin.Bu ziyaret bir helikopterle sayın Gül’ün konutunun bahçesine inilerek yapılmış bir ziyarettir. Bu açık bir muhtıradır “dedi.

“Sayın Gül’e çok büyük edepsizlik yapılmıştır”

Erdoğan’ın ve Akar’ın izahat vermesi gerektiğini söyleyen Altay, “Genelkurmay Başkanı ‘biz efendim okul arkadaşıydık falandıda filandıda..’ okul arkadaşıysan ararsın randevu alırsın sivil kıyafetinle normal yollarla görüşürsün. Yani okul arkadaşlığın o kadar mı depreştide helikopterle adamın bahçesine iniyorsun. Bu bir kepazelik. Çıkıp bu konuda Cumhurbaşkanının da Genelkurmay Başkanının da millete bir izahat vermesi gerekir. Daha önemlisi Recep Tayyip Erdoğan’ın özür dilemesi lazım. Her ne konuşulmuş olursa olsun sayın Gül ile Hulusi Akar’ın arası hukuku ne olursa olsun bu demokrasiye demokratik sisteme açık bir müdahaledir. Burada sayın Gül’e çok büyük edepsizlik yapılmıştır. Ben sayın Gül’ün bunu hak etmediğini düşünüyorum. Bugün kendisinin açıklamaları olucak ne der ne demez ben onu bilmem. Belki şu olabilir ama Erdoğan bu gazetecilere Gül’e yaptığı gibi bir müdahale yapıp soru sordurmayabilir” dedi.