07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » YSK ‘dan Tartışılacak Karar
YSK ‘dan Tartışılacak Karar

YSK ‘dan Tartışılacak Karar

Yüksek Seçim Kurulu ( YSK) son günlerde basına yansıyan, kurula yönelik söylemleri değerlendirdi. YSK toplantısı sonrası yapılan açıklamada, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunma kararı verildiği belirtildi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 16 Nisan halk oylamasının ardından basında çıkan Kurula yönelik söylemleri değerlendirmek üzere özel gündemle toplandı. Toplantının ardından 2 sayfalık açıklama yayımlandı. Toplantı sonrası YSK, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun referanduma yönelik ifadelerine yer vererek, “İlgililer hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi” dedi.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP Parti Meclisi açılışında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, YSK’yi sert sözlerle eleştirerek, “Hakimlik mesleğine de gölge düşürdüler. Bırakınız bir referandumu şaibeli hale getirmeyi, yargıçlık mesleğine gölge düşürdüler. Bir Allah’ın kulu çıkıp bana bunu, bize bunu anlatmak zorundadır. Bunları yapanlara hakim denmez. Cübbe giymelerini de doğru bulmuyorum. Gidip bir siyasi partinin cübbesini girebilirler. ‘Ben siyasetçi değilim cevap vermiyorum’ diyor. Sen artık bir siyasetçisin kardeşim, sen o cübbeyi giymeye layık değilsin. Gayri meşru bir halk oylamasının tek nedeni, sorumlusu sensin” ifadelerini kullanmıştı.