07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Savcıyı Cemaat İtirafçısı Yönlendirmiş
Savcıyı Cemaat İtirafçısı Yönlendirmiş

Savcıyı Cemaat İtirafçısı Yönlendirmiş

Sözcü’ye düzenlenecek  operasyona, Cumhuriyet soruşturmasında ifade veren cemaatçi Hüseyin Gülerce’nin  yol gösterdiği ortaya çıktı.

Savcıyı Cemaat İtirafçısı Yönlendirmiş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay ile çalışanlarına yönelik yürütülen soruşturmada muhabir Gökmen Ulu, internet sitesi sorumlu yazı işleri müdürü Mediha Olgun ve mali işler müdürü Yonca Yücekaleli gözaltına alınmış, Ulu ve Olgun tutuklanmıştı.Gerekçe olarak, 15 Temmuz 2016’da gazetenin internet sitesinde yayınlanan ‘Sözcü Erdoğan’ı buldu” başlıklı haber ile 1 Ocak 2016 tarihli ‘2016 falınız’ başlıklı görsel gösterilmişti. Sözcü’ye yapılan operasyona yön verenin “eski” cemaatçi Hüseyin Gülerce olduğu ortaya çıktı.

 

‘Zaman artık Sözcü’ye döndü’

Cumhuriyet gazetesinden Canan Coşkun’un haberine göre uzun yıllar Gülen cemaati içinde yer alan şimdinin yandaş yazarı Gülerce, Cumhuriyet soruşturması kapsamında tanık sıfatıyla ifade vermişti. Gülerce,  soruşturmayı FETÖ üyeliğinden sanık savcı Murat İnam’dan devralan savcı Yasemin Baba’ya verdiği 20 Aralık 2016’da verdiği ifadede, “Ben Zaman gazetesinden istifa ederken ‘Zaman artık Sözcü’ye döndü’ ifadesini kullanmıştım. Çünkü Sözcü gibi amansız bir Erdoğan düşmanlığına başlamışlardı. Ayrıca bu hususta Fehmi Koru’nun bilgisine başvurulmasının yararlı olacağını düşünüyorum. Çünkü Fehmi Koru Amerika’da Sözcü’nün sahibi olan Burak Akbay’ın Fethullah Gülen’le irtibatlı olduğunu yazmıştı” dedi. Gülerce bu ifadesiyle Fehmi Koru’yu Sözcü soruşturmasında tanık olarak 5 ay önceden işaret etti.

“Darbeden haberleri olduğuna ‘inanıyorum'”

Gülerce ifadesinin sonunda da ifade boyunca anlattıklarıyla hiçbir anlam bütünlüğü olmayan şu sözleri kullandı: “15 Temmuz günü Erdoğan’ın Marmaris’te olduğuna dair haberlerin de kesinlikle 15 Temmuz’dan haberi olanların yapabileceği bir haber olduğunu düşünüyorum. Bütünüyle Erdoğan’ı hedef gösteren bir yaklaşım tarzıdır.” İstanbul 8. Sulh Ceza Yargıcı Atila Öztürk, “Gökmen Ulu’nun 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanının yeri, darbeciler tarafından bilinmezken bu konuyu haber yaparak Cumhurbaşkanını coğrafi yer ve konumunu kamuoyu ile paylaştığı” kanaatini tutuklama kararına gerekçe yapmıştı.