07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Hüseyin Gülerce Manipülasyonu
Hüseyin Gülerce Manipülasyonu

Hüseyin Gülerce Manipülasyonu

Cemaatin en önemli isimlerinden biri iken AKP saflarına geçen Hüseyin Gülerce CNN Türk’te 3 Temmuz operasyonuna ilişkin açıklama yaptı. Gülerce, Fethullah Gülen’in Aziz Yıldırım’a kızdığı için düğmeye basıldığını ileri sürdü ancak 3 Temmuz sürecinde kendi rolünü ve perde arkasında olan diğer isimleri de gizlemeye çalıştı.

Hüseyin Gülerce şunları söyledi;

“Aziz Yıldırım, uçakta bir arkadaşına Fethullah Gülen hakkında tepki gösteriyor. O da gidiyor bunu Gülen’e söylüyor. Gülen de buna takıyor. Şike operasyonu için de bu yüzden düğmeye basılıyor. Aziz Yıldırım’ın Gülen hakkındaki olumsuz görüşlerinin Türkiye’nin en çok taraftarı olan camiaya sirayet etmesi istenmedi. Fethullah Gülen, Aziz Yıldırım’ın kendisi ile ilgili olumsuz düşüncelerinden rahatsız olduğu için şike operasyonu yaptı. Ben Galatasaraylıyım. Yalovaspor’un eski başkanıyım. Şike, Türk futbolunda her zaman vardı ama o süreç şike süreci değildi.”

3 Temmuz’un Operasyon Şefi Hüseyin Gülerce

3 Temmuz operasyonu sırasında Hüseyin Gülerce “Futbolun Dokunulmazları” “Tahta Başında Tek Ayak Üstünde” “Ergenekon Surundaki İkinci Gedik” başlıklı 3 yazı yazdı. Bu yazılarda Fenerbahçe’yi “Futbolun Ergenekon’u ilan etmiş ve neşter vurulduğunu söylemişti.

Hüseyin Gülerce’nin bu 3 yazısı  biri mahkemeye, diğeri federasyona bir diğeri de gazetecilere talimat gibiydi. Mahkeme federasyon ve medya bu yazıları referans alıp Fenerbahçe aleyhine kararlar alıp yazılar yazmıştı..