07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Örtbas Etmek İstedikleri Konularda Talimatlar Hızlı işliyor”
“Örtbas Etmek İstedikleri Konularda Talimatlar Hızlı işliyor”

“Örtbas Etmek İstedikleri Konularda Talimatlar Hızlı işliyor”

Cumhuriyet.com.tr’nin Genel Yayın Yönetmeni gazeteci Oğuz Güven, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevin’den mesaj gönderdi. Silivri Cezaevi’nde  tutuklu bulunan  Güven, gönderdiği mesajda şunları söyledi:

“OHAL’i keyfi olarak uzatılarak ayrı bir ceza yöntemi uyguluyorlar”

“Hiç suçu olmayan insanları soruşturmaya bile gerek duymayacak iddialarla, delili olmayan suçlamalarla, niyet okumalarla tutuklatan savcı ve hakimler iddianame ve mahkeme süreçlerini de keyfi olarak uzatarak ayrı bir ceza yöntemi uyguluyorlar. Bunun için de OHAL’i bahane ediyorlar.”

“Örtbas etmek istedikleri konularda talimatlar hızlı işliyor”

“Ancak örtbas etmek istedikleri konularda talimatlar hızlı işliyor. Televizyonda Atatürk’e hakaret ettiği için benimle aynı gün (12 Mayıs 2017) tutuklanan ve Süleyman Yeşilyurt’un iddianamesi 2 günde yazıldı, yargılandı, mahkemesi yapıldı ve 20 gün içinde hapisten çıktı. Çocuk tacizcisi 59 günde serbest kaldı. Demek ki istense yargı süreci hızla işliyormuş.”

“FETÖ propagandasıyla suçlanmamız trajikomik bir durum”

“Yüzlerce gazeteci hapiste tutuklu. Çoğunun iddianamesi aylar aylar sonra yazıldı. 5-6 ay sonrasına mahkeme günü verildi. Hem de haklarında suç diye komik iddialarla. FETÖ’nün her zaman karşısında olan bizlerin FETÖ’yle 13 yıldır birlikte ülkeyi yönetenlerin hedefinde olmamız ya da FETÖ propagandasıyla suçlanmamız trajikomik bir durumdur. Gün olup devran döndüğünde çocuklarınız, torunlarınız sizlerin haksızlığınız ve hak yemeleriniz, hukuk tanımazlığınız ve vicdansızlığınızın utancı altında ezilecek, başları hep eğik olacak”

“Beklediğimiz sadece adalet”

“Bizim için hava hoş. Suçsuz yere hapiste yattığımız onur apoletini büyük bir gururla taşıyacağız. Anamız, babamız, bacımız, kardeşimiz, eşimiz, çocuğumuz ve torunumuz başları dik, gururla haykıracak adlarımızı.Çok şey beklemiyoruz; beklediğimiz sadece adalet. Ve vicdanınızın sesine kulak vermeniz.”