07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Referandum Öncesi Umre
Referandum Öncesi Umre

Referandum Öncesi Umre

Suudi Arabistan‘a giden Tayyip Erdoğan, Kabe‘yi ziyaret ederek umre yaptı. Erdoğan’a, Akar ve Fidan da eşlik etti. Hulusi Akar‘ın Mescid-i Nebevi’de Erdoğan’la yan yana namaz kıldığı fotoğraf sosyal medyada günün konusu oldu.

Resmi temaslar için Suudi Arabistan’da bulunan Tayyip Erdoğan, Medine’de Mescid-i Nebevi’yi ziyaretinin ardından Cidde Kral Abdülaziz Uluslararası Havalimanı’na özel uçak ile geldi. Umre ibadeti için karayoluyla Mekke’ye geçen Erdoğan, gece saatlerinde Mescid-i Haram’ı ziyaret etti. Erdoğan ve beraberindeki heyet, Kabe’de önce umre tavafını yaptı. Daha sonra ise Merve ve Safa tepeleri arasında umre sa’yını gerçekleştirdi.

erdogan-umra

Tayyip Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan eşlik etti. Umre ziyaretini tamamlayan Erdoğan, daha sonra Suudi Arabistan Kraliyet Konukevi’ne geçti.

Erdoğan’ın Hulusi Akar ile Mescid-i Nebevi’de kıldığı namaz’ın görüntüleri AKP’liler tarafından referandum propagandası yapıldı

namaz