07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Kılıçdaroğlu’nun Bağlantısı Çıkarsa Şaşmayın Ha…”
“Kılıçdaroğlu’nun Bağlantısı Çıkarsa Şaşmayın Ha…”

“Kılıçdaroğlu’nun Bağlantısı Çıkarsa Şaşmayın Ha…”

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Antalya’da partisinin Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşma yaptı. Erdoğan konuşmasında, “Artık parlamenter demokrasi yok. Artık yüzde 34 ile seçim kazanmak yok. Şimdi yüzde 50+1 alacaksın en az. Buna hazır mıyız?” dedi. Erdoğan konuşması sırasında açıkça Kılıçdaroğlu’nu tehdit etti;  “Eğer yakında, bu içeride olan zat ile alakalı Kılıçdaroğlu’nun bağlantısı çıkarsa şaşmayın ha…”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasından satır başları şöyle:

 

‘PARTİMİZ İÇİNDE DE YOLUNU KAYBEDENLER ELBETTE OLDU’

Allah’ın yardımı, milletimizin desteği ve dava arkadaşlarımızın metaneti ile tüm saldırıları boşa çıkardık. Partimiz içinde de yolunu kaybedenler elbette oldu. Milletvekillerinden, belediye başkanlarından, teşkilat mensuplarından bazı firelerle elbette karşılaştık fakat yaşadığımız saldırının büyüklüğünü dikkate aldığımızda bunların sayısı ve oranı çok küçük.

‘ZAMAN KAYBINA TAHAMMÜLÜMÜZ YOK’

Bugün burada genişletilmiş bir il divanı yapıyoruz. Çünkü, artık Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin adımını atıyoruz. 2019’un Mart’ında bir yerel seçim yapacağız. Ardından Kasım’ında bir parlamento seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçimi yapacağız. Buna çok kararlı hazırlanmak durumunda değil miyiz? Zaman kaybına tahammülümüz yok. Durmak yok, yola devam.

‘ARTIK PARLAMENTER DEMOKRASİ YOK’

Ahde vefa bizim siyaset ahlakımızın vazgeçilmez bir unsudur. Ülkemize ve partimize ihanet edenlere karşı ne kadar öfkeliysek bu çatı altında hizmet veren tüm kardeşlerimize muhabbet doluyuz. Yeri gelir kapıda bekçi oluruz. Yeri gelir o kapıya su taşırız. Aksi takdirde bu büyük yapıyı ahenkle verimli şekilde çalıştırma imkanından mahrum kalırız. Artık parlamenter demokrasi yok. Artık yüzde 34 ile seçim kazanmak yok. Şimdi yüzde 50+1 alacaksın en az. Buna hazır mıyız?

‘PARTİNİN SIRTINA BİNMEYE KALKANLARI KENARA ÇEKMEK, SORUMLULUĞUMUZ GEREĞİDİR’

Dünyanın ve Türkiye’nin hızla değiştiği bir dönemde AK Parti’yi durağanlığa mahkum etmeye hakkımız yoktur. Yeni projelerle, sürekli yenilenen heyecanlarla, daima hedef büyüten bir dinamizmle yoluna devam eden yönetici arkadaşlarımız, elbette hizmetlerini sürdürecektir ama partiyi sırtlayıp götürmek yerine, partinin sırtına binmeye kalkanları kenara çekmek de milletimize karşı sorumluluğumuzun gereğidir.

‘YOL YAKINKEN, NEREDE FETÖ BAĞLANTILILAR VARSA BİZE BİLDİRİN’

Partimizin çatısı altında FETÖ ile iltisakı olanları asla barındıramayız. Yol yakınken, nerede FETÖ ile bağlantısı olanlar varsa hemen bize bildirin, anında kapıya koymaya mecburuz.

‘AZ ÖNCE EREN’İN ANNESİYLE GÖRÜŞTÜM’

Az önce Eren’in annesiyle görüştüm. Eren 13 kardeş. Ayşe hanımın 13 evladı vardı 1 tanesi de Eren’di. Bana dedi ki, “Siz en az 3 dediğiniz zaman ben yanlış mı yaptım diye düşündüm” dedi. Dedim, “Olur mu, cenneti 13 evladınla teminat altına aldın” Tek milletten sonra tek bayrak. Yıldız Eren gibi her şehidimizin ta kendisi. Bir şehidimizin düşüşü yıldızımızın düşüşü gibidir. 3. Tek vatan. Tek vatanda parçalanmak, böyle bir şey mümkün mü? Buna teşebbüs edenlere bu toprakları mezar yaptık. Onların inlerine girdik mi? Girdik. Hala da girmeye devam ediyoruz. Bu ülkeyi bölmeyi gayret edenlere bu toprakları yaşanmaz hale getireceğiz. Bu kriterlerin dışında kalan herkes defoludur, yorulmuştur, yolunu kaybetmiştir. Bu büyük yapıyı, bu büyük ekibi ahenkle çalıştırma imkanından mahrum kalırız. Ben bugün Antalya’ya teşekkür ediyorum. Böyle bir il divanı toplantısına 3 günde hazırlanan Antalya teşkilatımızı tebrik ediyorum. Ana kademesiyle, kadın kollarıyla, gençlik kollarıyla 2019’un mahalli seçimlerinde görülmemiş bir oy potansiyeliyle yola devam edeceğiz.

‘KILIÇDAROĞLU’NUN BAĞLANTISI ÇIKARSA ŞAŞMAYIN’

Ana muhalefetin başındaki zat, ülkesinin aleyhine işlediği bir suçtan dolayı halen cezaevinde bulunan milletvekili ile ilgili konunun kendisine kadar ulaşmasından endişe ettiği için şimdiden ön almaya, suyu bulandırmaya çalışıyor. Eğer yakında, bu içeride olan zat ile alakalı Kılıçdaroğlu’nun bağlantısı çıkarsa şaşmayın ha… İçeriden değişik haberler alıyorum. ‘Buradan çıktım, çıktım, çıkmadığım takdirde açıklamalarda bulunacağım.’ diyor içerideki zat.