07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Demirtaş’tan Çarpıcı İddia
Demirtaş’tan Çarpıcı İddia

Demirtaş’tan Çarpıcı İddia

HDP tarafından Van’da başlatılan ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ Musa Anter Parkı’nda 6’ıncı gününde devam etti. Nöbette HDP Van milletvekili Lezgin Botan tarafından Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın mesajı okundu. Demirtaş mesajında, “AKP-MHP ittifakı erken seçim çalışmalarına başlamıştır. Beni ve arkadaşlarımı yasadışı bir şekilde içeride tutmalarının nedeni budur” dedi.

Demirtaş’tan Çarpıcı İddia

Van’daki Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemal Bay, HDP Van Milletvekilleri Lezgin Botan, Bedia Özgökçe Ertan, Adem Geveri, Nadir Yıldırım, Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman ile Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan, HDP, DBP Van il ve ilçe örgütleri katıldı.

Selahattin Demirtaş cezaevinden ‘aşk’ı yazdı

“BİZİ İTİBARSIZLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Musa Anter Barış Parkı’nda devam eden ‘Vicdan ve Adalet’ nöbetinin 6’ıncı gününde HDP Van milletvekili Lezgin Botan tarafından HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın gönderdiği mesaj okundu. HDP milletvekillerine karşı yapılan ablukayı kınadığını belirten Demirtaş, mesajında, HDP Parti Meclisinin ve Merkez Yürütme Kurulunun olası bir erken seçim halinde dikkatle çalışması gerektiğini belirterek, şöyle dedi:

“AKP-MHP ittifakı erken seçim çalışmalarına başlamıştır. Beni ve arkadaşlarımı yasadışı bir şekilde içeride tutmalarının nedeni budur. Elbette bizler seçimden korkacak değiliz. Öncelikle bütün halkımızı yapılacak olan il ve ilçe kongrelerinde görev almaya ve coşkuyla katılmaya davet ediyorum. Kadın ve gençlik meclisimiz bütün mahallelere rağmen örgütlenmelerini tamamlamalıdır. Bir yandan haksızlığa karşı direnirken halkımızı olası seçime hazırlamalıyız. Hukuk dışı bir şekilde görevleri gasp edilmiş yerine AKP’nin kayyumları atanmış belediye eş başkanlarımız, meclis üyelerimize adeta görevlerinin başındaymışçasına halkla iç içe olmaya taziyelerde, hastaneler, düğünlerde yalnız bırakmamaya davet ediyorum. Bütün milletvekillerimiz zamanlarının tamamını halkın içinde geçirmeli, dertlerini, sorunlarını dinlemelidir. İmkânlar ölçüsünde çözüm üretmelidir. PM ve MYK’mız HDP’yi eksiksiz ve en güçlü şekilde bir olası seçime hazırlayacak çalışmaları büyük bir dikkat ile sürdürmelidir. Bizler içeride ve dışarıda da olsak partimizin hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Bizler en geniş demokrasi ittifakını ilkelerimiz doğrultusunda gerçekleştirmeye açık olacağız. Bütün halkımız şundan emin olmalı tutuklu olsak bile HDP olarak siyasi tarihimizin güçlü ve en kararlı dönemini yaşıyoruz. Türkiye’nin geleceğini belirlemede kilit parti biziz. Bizimle uzlaşmadan ve anlaşmadan hiçbir siyasi hareket Türkiye’nin geleceğini kuramaz. HDP olarak bu gücümüzü Türkiye’nin demokratik geleceğinden yana kullanacağız.”