07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “İnsan Haklarını Sistematik Bir Şekilde İhlal Edenler…”
“İnsan Haklarını Sistematik Bir Şekilde İhlal Edenler…”

“İnsan Haklarını Sistematik Bir Şekilde İhlal Edenler…”

Tayyip Erdoğan tartışmalara neden olan Hamas’ın yeni siyaset belgesine destek vermişti. İsrailden yanıt gecikmedi:Kendi ülkelerinde insan haklarını sistematik bir şekilde ihlal edenler bölgedeki tek gerçek demokrasiye vaaz vermemelidir.

Tayyip Erdoğan, Kudüs Vakıfları Forumu’ndaki konuşmasında Hamas’ın geçen hafta kabul ettiği siyaset belgesine destek çıktı.

Erdoğan, “Hamas’ın geçtiğimiz günlerde ilan ettiği siyaset belgesini önemli adım olarak görüyorum” şeklinde ifadeleri dikkat çekti.

Erdoğan’ın o konuşmasından bazı bölümler şöyle;

“Bağımsız bir Filistin Devleti’nin kurulması gerekiyor”

“Batı Şeria’nın dört bir yanını saran Filistinli kardeşlerimizin hayatını zindana çeviren anlayış devam edebilir mi? Sahilde top oynarken İsrail bombalarıyla parçalanan çocuk bedenlerinin hesaplarının sorulacağını çok iyi biliyoruz. Katliamların uluslararası hukukta hesabı sorulmadan çözüm gelemez. Bağımsız bir Fİlistin Devleti’nin kurulması gerekiyor. Bunun içinde İsrail üzerinde baskı oluşturulması gerekiyor.”

“Kudüs’te ezanlar susmayacak”

“Kudüs’te ezan yasağının gündeme gelmesi utanç verici. Kudüs semalarında ezanın susturulmasına izin vermeyeceğiz. Meselenin takipçisi olacağız. İnancınıza güveniyorsanız bizim ezan seslerimizden niye korkuyorsunuz? Dönem safları sıklaştırma zamanıdır. Hamas’ın geçtiğimiz günlerde ilan ettiği siyaset belgesini önemli adım olarak görüyorum. İnşallah bundan sonra Fİlistin’in hak ve özgürlük davası daha da güçlenecektir. Bu yıl Filistin’de birlik ve beraberlik mutabakatının sağlandığı yıl olarak hatırlanmalı.”

“İnsan Haklarını Sistematik Bir Şekilde İhlal Edenler…”

Odatv’de yer alan habere göre, İsrail Dışişleri Bakanlığı Erdoğan’ın bu sözlerine çok sert yanıt verdi. Dışişleri’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kendi ülkelerinde insan haklarını sistematik bir şekilde ihlal edenler bölgedeki tek gerçek demokrasiye vaaz vermemelidir. İsrail, Yahudilere, Müslümanlara ve Hıristiyanlara yönelik toplam ibadet özgürlüğünü sürekli olarak koruyor ve buna karşı başlatılan asılsız iftiralara rağmen bunu yapmaya devam edecektir.”