07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Hollanda’da DENK Krizi
Hollanda’da DENK Krizi

Hollanda’da DENK Krizi

Hollanda’da Türk kökenli milletvekilleri tarafından kurulan Denk Partisi‘nin ve imamların Türkiye’den Diyanet Vakfı aracılığı ile finanse edildiği iddia edildi.

Hollanda Elsevier internet sitesi , İşçi Partisi’nden (PvdA) ihraç edilen Türk kökenli milletvekilleri Selçuk Öztürk ve Tunahan Kuzu’nu n kurduğu DENK Partisi’ni mercek altına aldı. İnternet sitesi DENK Partisi’nin seçim için finansmanını Tayyip Erdoğan’ın isteği ile Diyanet Vakfı tarafından karşılandığını ve imamların İslami propaganda yaparak oy topladığını yazdı.

hollanda

Elsevier internet sitesi Mart ve Nisan ayında yapılacak Hollanda seçimleri için  troll sosyal medya hesaplari actirarak diger partilere ve halka propaganda mesajlari atıldığını da yazdı. Aynı haberde , asiri sagci PVV partisi  Lideri Gert Wilders için sosyal medya troll hesapları karşı saldırı yürütüldüğü ve bunların Whatsapp yazışmaları ile belgelendirdiklerini de aktardı.

Bulgaristan da Karışmıştı

Türkiye Bulgaristan arasında Burgaz Başkonsolosluğu ataşesi Uğur Emiroğlu’nun istenmeyen adam ilan edilmesi ile kriz yaşanmıştı. Bulgaristan medyası Tayyip Erdoğan’ın HÖH eski Genel Başkanı Lütfi Mestan’ın yeni parti kurması için 20 milyon dolar verdiğini yazmış ve Tayyip Erdoğan’ı sert bir şekilde eleştirmişti.

bilal2

‘Skandal.. Türkiye’den 1 Milyon Dolar’

Bulgaristan’da haftalık yayınlanan ve internet sitesi bulunmayan Yukehg Gazetesi “Skandal.. Türkiye’den 1 Milyon Dolar ” başlığıyla verdiği haberde Bilal Erdoğan’ın Ankara’da HÖH eski Genel Başkanı Lütfi Mestan ile bir araya geldiğini yazmıştı. Gazete haberinde Bilal Erdoğan Lütfi Mestan buluşmasında her ay 1 milyon dolar para desteği sözü verildiğini ve bu paranın Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı örtülü ödeneğinden karşılama garantisi aldığını ileri sürmüştü.