07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Bulgaristan’dan Erdoğan’a Sert Yanıt
Bulgaristan’dan Erdoğan’a Sert Yanıt

Bulgaristan’dan Erdoğan’a Sert Yanıt

Tayyip Erdoğan‘ın Bulgaristan’la ilgili sözlerine Bulgar Cumhurbaşkanı Rumen Radev sert yanıt verdi. Radev, “Bulgaristan demokrasi dersi vermiyor ve demokrasi dersi de almıyor. Özellikle de yasaların üstünlüğüne riayet etmeyen devletlerden. Bulgaristan, duygusal değil, yasalarla yönetilen bir Avrupa ülkesi” açıklaması yaptı.

Erdoğan’ın Bulgaristan’la ilgili açıklamalarına ilişkin gazetecilerin soruları üzerine yapıldığı ifade edilen Radev’in açıklamasında, Bulgaristan’daki seçimlerin sakin ve huzurlu bir ortamda gerçekleştirileceği vurgulandı.

Erdoğan  “Bizim kimsenin toprağında egemenliğinde gözümüz yok. Biz soydaşlarımızın haklarının korunması için mücadele ediyoruz. Aslında bu mücadele tüm insanlığın görevidir. Ama söz konusu Müslüman olunca dünyanın pek çok yerinden gözlerin kapandığına şahit oluyoruz. Biz asla böyle davranamayız. Şimdi bu Pazar 26 Mart’ta Bulgaristan’da seçimler var. Bulgaristan’a sesleniyorum oradaki soydaşlarımıza sesleniyorum. Bulgaristan seçimlerinin huzur içinde geçmesini temenni ediyoruz. Oradaki bazı baskıların gerçekleştiğini görmek duymak bizi ciddi manada üzmektedir.

Biz burada oradaki soydaşlarımızın yanında yer alma hakkına sahibiz. Bulgaristan seçimleri konusundan demokrasi ve hukuk içinde hareket edileceğini temenni ediyorum.” demişti.