07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Barbaros Şansal Tutuklandı
Barbaros Şansal Tutuklandı

Barbaros Şansal Tutuklandı

Modacı Barbaros Şansal, sosyal medyadaki paylaşımları sonrası KKTC’den sınır dışı edilmiş, dün akşam Atatürk Havalimanı’nda uçaktan inerken apronda linç girişimine uğramıştı. Bugün adliyeye çıkarılan  Barbaros Şansal akşam saatlerinde ‘tutuklama’ istemiyle mahkemeye sevk edildi. Şansal ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçlamasıyla tutuklandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilen Şansal’ın ifadesi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu tarafından alındı.

“O tweet bana ait değil”

Şansal ifadesinde “Bana sorduğunuz, ‘İşletmecisi ve tüm çalışanları Alevi olduğu için, Noel Baba kılığındaki Sünni Müslümanlar İstanbul’da silahla insanları taradı! özeti budur.’ şeklindeki Twitter mesajı bana ait değildir. ‘Mal sahibi Musevi, davacı Sünni, işletmeci Alevi..

“3 farklı inanca sahip insanlar mağdur edildi”

Noel Baba ha. uS” şeklindeki Twitter mesajı bana aittir. Türkiye’de yılbaşı gecesi saat 01.20 sıralarında Reina isimli gece kulübünde gerçekleştirilen terör saldırısı sonrasında bu mesajı saat 03.00 sıralarında paylaştım. Buradaki amacım 3 farklı inanca sahip insanların mağdur edildiğine ilişkindir. Kesinlikle ayrımcı, nefret ve kin dili kullanılmamıştır” dedi.

“Ayrımcılığa karşı bir hiciv olarak paylaştım”

Şansal tepki gören videolu paylaşımı için “Yeni yıl mesajı olarak paylaştım” dedi. 19 Ekim 2015 tarihinde bir internet sitesine verdiği röportajın başlığı olarak, “B…da boğul Türkiye” yazıldığını anlatan Barbaros Şansal, “Videoda da bu kelimeyi ayrımcılığa karşı bir hiciv olarak paylaştım. Hackerler tarafından bana telefonda hakaretler başladı. Bu nedenle tüm hesaplarımı ve iletişimimi tamamıyla kapattım. Üzerime atılı suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum” dedi.

Şansal ifadesinin ardından “halkı kin ve düşmanlığı tahrik veya aşağılama” suçundan tutuklanması talebi ile nöbetçi İstanbul 14. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Barbaros Şansal mahkemece tutuklandı.